Παρά τα ευοίωνα δημοσιεύματα και τις προσδοκίες, ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε πως η Ρωσία “υπαναχώρησε” σε ορισμένα θέματα στις διαπραγματεύσεις της με τις ΗΠΑ για τη συριακή κρίση, γεγονός που καθιστά αδύνατη προς το παρόν μια συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών…

“Οι Ρώσοι υπαναχώρησαν σε θέματα όπου εμείς νομίζαμε ότι είχαν συμφωνήσει και επομένως θα επιστρέψουμε για διαβουλεύσεις στις αντίστοιχες πρωτεύουσές μας”, είπε ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Ο ίδιος, που βρίσκεται στο Χανγκτζόου της Κίνας για τη Σύνοδο Κορυφής της G20, επιβεβαίωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, θα ξανασυναντηθούν αύριο το πρωί.

Νωρίτερα, άλλη πηγή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ άφησε να εννοηθεί ότι επίκειται η επίτευξη συμφωνίας και μάλιστα ότι μπορεί να ανακοινωθεί εντός της ημέρας. Ωστόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, όταν ρωτήθηκε για το θέμα κατά τη συνάντηση που είχε με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, εμφανίστηκε πολύ πιο επιφυλακτικός. “Δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί” και οι συνομιλίες είναι “δύσκολες”, είπε στους δημοσιογράφους.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese