Θα αρχίσει ή θα διακοπεί αμέσως μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η δίκη για τη φρικτή δολοφονία της 4χρονης Αννυ, στο…
υπόγειο της οδού Μιχαήλ Βόδα;

Στις 9 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, οι κατηγορούμενοι –  ο πατέρας, ο φίλος του Νικολάι και η μητέρα του άτυχου κοριτσιού – θα πρέπει να εμφανιστούν αυτοπροσώπως και να καθίσουν στο ειδώλιο του δεύτερου Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας., σύμφωνα με την κλήση που υπέγραψε η εισαγγελέας Εφετών, με ημερομηνία 25 Ιουλίου 2016, προκειμένου να δικαστούν βάσει του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η κλήση έχει σταλεί τόσο στον πατέρα Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ (γνωστός ως Σάββας) και τη μητέρα της Αννυ, Δημητρίνα Μπορίσοβα, όσο και στον Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι), που θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» στην τραγωδία, η οποία σόκαρε την κοινή γνώμη τον Απρίλιο του 2015.

Με το βούλευμα παραπέμπονται σε δίκη ο Σάββας και ο Νικολάι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού και η Δημητρίνα Μπορίσοβα για έκθεση ανηλίκου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες  της «Espresso» , επίσημο έγγραφο που παρέλαβε πριν από λίγες ημέρες ο Νασίφ Αχμέντοφ στις Φυλακές Ναυπλίου, όπου έχει μεταφερθεί, ίσως τινάξει τη δίκη στον αέρα.

 Σύμφωνα με αυτό, πρέπει να παρουσιαστεί μία ώρα αργότερα (στις 10 το πρωί της Δευτέρας) και στη συζήτηση του Συμβουλίου Εφετών, σχετικά με τη συνέχιση ή μη της προσωρινής κράτησής του!

Από την ίδια διαδικασία είχαν περάσει τον περασμένο Μάιο ο πατέρας Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ αλλά και η μητέρα της άτυχης 4χρονης Αννυ, Δημητρίνα Μπορίσοβα και το Συμβούλιο Εφετών είχε αποφασίσει τη συνέχιση της προσωρινής κράτησής τους έως τις 4 Νοεμβρίου, οπότε συμπληρώνονται 18 μήνες από τη σύλληψή τους.

Στην περίπτωση του Νικολάι, ο οποίος προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό τον Μάρτιο του 2016 αμέσως μετά την έκδοσή του στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία, όπου βρισκόταν, το εξάμηνο της προσωρινής κράτησής του λήγει τώρα.

Το αποτέλεσμα είναι να πρέπει να ληφθεί απόφαση άμεσα σχετικά με τη συνέχισή της ή όχι. Ετσι, αν ακολουθηθεί τυπικά η διαδικασία, η ακροαματική διαδικασία θα πρέπει να διακοπεί μετά την έναρξή της, εκτός κι αν την τελευταία στιγμή δοθεί σχετική λύση ώστε να συνεχιστεί κανονικά.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese