Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη
Όταν βρίσκεσαι σε mood διακοπών, η αλήθεια είναι ότι δεν υπολογίζεις και πολύ το κόστος του τι πληρώνεις. Για παράδειγμα είσαι…
διατεθειμένος να διαθέσεις ένα ποσό για ένα σνακ ή για ένα βιβλίο, που σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα έκανες.

Παρακάτω, λοιπόν, σου έχουμε 7 έξυπνα tips που δεν θα σε αφήσουν να παραστρατήσεις, αλλά αντιθέτως θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα, αποτρέπτοντάς σε από το να προβείς σε περιττά έξοδα.

1. Να είσαι φειδωλός όταν πρόκειται για σνακ

Προσπάθησε να μην υποκύψεις στον πειρασμό και αγοράσεις οποιοδήποτε είδους σνακ από το αεροδρόμιο, καθώς οι τιμές είναι αρκετά πιο πάνω από αυτές που έχεις συνηθίσει στην αγορά. Μια οικονομική, αλλά και υγιεινή λύση, είναι οι μπάρες δημητριακών ή γκρανόλας που θα έχεις προμηθευτεί από το σπίτι.

2. Εκτύπωσε την κάρτα επιβίβασης από το σπίτι

Εκτός του ότι κερδίζεις σίγουρα σημαντικό χρόνο, κερδίζεις και χρήματα αν πας προετοιμασμένος στο αεροδρόμιο, καθώς συγκεκριμένες εταιρείες χαμηλού κόστους επιβαρύνουν με μεγάλα κόστη στην περίπτωση που δεν έχεις εκτυπωμένη την κάρτα επιβίβασής σου.

3. Αγόρασε αναμνηστικά από κάπου αλλού

Οπουδήποτε αλλού, εκτός από το αεροδρόμιο. Προς το τέλος του ταξιδιού σου, αφιέρωσε λίγο από τον χρόνο σου για να αγοράσεις δωράκια και αναμνηστικά για τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Μην το αναβάλεις για όταν θα περιμένεις την αναχώρηση της πτήσης σου στο αεροδρόμιο, γιατί αυτό το «τελευταία στιγμή» θα σου κοστίσει πολύ παραπάνω.

4. Φρόντισε να έχεις ήδη αγοράσει το αγαπημένο βιβλίο σου

Στο αεροδρόμιο πριν την πτήση σου, θα έχεις αρκετό χρόνο να χαζέψεις στα καταστήματα που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του (αν φυσικά είσαι από τους τυπικούς και φροντίζεις να φτάνεις σε αυτό αρκετή ώρα πριν). Μην αφήσεις για τελευταία στιγμή την αγορά του βιβλίου που θα σε συντροφεύσει στο ταξίδι σου. Προνόησε και προμηθεύσου το από το ίντερνετ ή από κάποιο βιβλιοπωλείο, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα πετύχεις σίγουρα καλύτερη τιμή. Εναλλακτικά, μπορείς να «κατεβάσεις» το e-book της επιθυμίας σου στο tablet, έτσι ώστε να εξοικονομήσεις και χώρο.

5. Προτίμησε πτήσεις με ολιγόωρες ενδιάμεσες στάσεις

Αν η πτήση σου δεν πετάει απευθείας στον προορισμό της επιλογής σου, προσπάθησε οι ενδιάμεσες στάσεις να είναι όσο το δυνατόν συντομότερες. Έτσι θα αποφύγεις τις πολλές βόλτες στα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα cafes του αεροδρομίου και σίγουρα θα κερδίσεις σε χρήμα.

6. Μην παρκάρεις το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του αεροδρομίου.

Η καλύτερη λύση, βέβαια, είναι να μετακινηθείς με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή να “αγκαρέψεις” κάποιον συγγενή ή φίλο σου να σε μεταφέρει στο αεροδρόμιο. Ωστόσο, αν το να πάρεις το αυτοκίνητό σου είναι η μοναδική επιλογή που έχεις, τότε κλείσε μέσω ίντερνετ σε κάποιο από τα πάρκιγκ μεγάλης διάρκειας που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το αεροδρόμιο. Τα συγκεκριμένα, μάλιστα, διαθέτουν και υπηρεσία μεταφοράς- παραλαβής σου από το αεροδρόμιο.

7. Μην πληρώσεις για υπηρεσία wi-fi.

Μην ξεχνάς ότι βρίσκεσαι σε διακοπές. Μεγάλη ευκαιρία, λοιπόν, να “αποτοξινωθείς” με ό,τι έχει να κάνει με το ίντερνετ όπως επαγγελματικό email, social media κλπ.  Πηγή: www.greekguide.com

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese