Το αυτοκίνητο που βλέπετε δεν πρόκειται για μια από τις 120 Lambo Miura SV, αλλά λίγο μας…
πειράζει, χώρια που δεν την εμποδίζει να κοστίζει μια μικρή περιουσία.

Κι όταν λέμε περιουσία το εννοούμε, καθώς μια Miura P400 όπως αυτή της ιστορίας, μας κοστίζει στην κατάσταση «4» ή «Fair», όπως λέγεται για τα βαρέως ταλαιπωρημένα αυτοκίνητα $ 730.000 ή €650.000. Μια ίδια σε κατάσταση «Concours» κοστίζει πάνω από €800 χιλιάρικα ή $ 900 στην Αμερική.

Μια Lamborghini Miura δεν είναι ακριβώς το αυτοκίνητο που ανακαλύπτει κάποιος στην αποθήκη. Σε κάθε περίπτωση, αν είσαι ιδιοκτήτης μιας Miura –ε! πώς να το κάνουμε;- όλο και κάτι θα θυμάσαι. Αλλά η σπανιότητα της περίπτωσης αυτής -συνδυασμένη φυσικά με τη σπανιότητα του ίδιου αυτοκινήτου- είναι που την κάνει τόσο ξεχωριστή.

Σε μια συνέντευξη στο Petrolicius, ο τωρινός ιδιοκτήτης είπε ότι αυτή η Lamborghini Miura P400 του 1967 (110 τέτοιες κατασκευάστηκαν εκείνη τη χρονιά και 474 συνολικά 1966-1969) ανήκε σε ένα από τα ανίψια της γιαγιάς του. Τη φρόντιζε και τη σερβίρισε μόνος του, την οδηγούσε τακτικά, ακόμη και μετακινιόταν με αυτή. Αλλά δυστυχώς, μια φάση επισκευής φρένων και συμπλέκτη συνέπεσε με το θάνατο της μητέρα του, οπότε το αυτοκίνητο κατέληξε στην αποθήκη, όπου παρέμεινε για 25 χρόνια.

Όταν τελικά η οικογένεια έβγαλε τη Miura από το «γκαράζ» της, βρέθηκε προ ενός δύσκολου διλήμματος. Θα έπρεπε να προχωρήσει στην πλήρη αποκατάστασή της ή να την αφήσει όπως ήταν; Τελικά αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αποκατάσταση. Ήταν φθαρμένη μόνο λόγω οδήγησης και δεν θα ήθελαν να τη μετατρέψουν σε ένα μουσειακό κομμάτι.
Εμείς εκείνο που έχουμε να πούμε είναι ότι παρά την επιβαρυμένη κατάστασή της, παραμένει εντυπωσιακή και γεμάτη χαρακτήρα. Ο φωτογράφος που έβαλε και το παρακάτω video, ανέβασε επίσης κι ένα σκασμό φωτογραφίες του αυτοκινήτου στο website του.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese