Να βρεθεί λύση άμεσα φαίνεται πως επιθυμεί ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν αναφορικά…
με το πάγωμα της παραγωγής του πετρελαίου μέσω μιας συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ ακόμα και αν το Ιράν δεν θέλει να συμμετάσχει. «Από άποψη οικονομικής λογικής και λογικής γενικά, τότε θα ήταν σωστό να βρεθεί κάποιο είδος συμβιβασμού», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν σε συνέντευξή του στο Βλαδιβοστόκ. «Είμαι βέβαιος ότι ο καθένας το αντιλαμβάνεται αυτό. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η σωστή απόφαση για την παγκόσμια ενέργεια».

Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ενδέχεται να προτείνει την ολοκλήρωση του σχεδίου όταν συναντηθεί με τον αρμόδιο ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed bin Salman, στην σύνοδο κορυφής της G20 στην Κίνα, την επόμενη εβδομάδα.

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι “παίκτες” της ενέργειες αφουγκράζονται τα σχέδια της Τεχεράνης για την παραγωγή πετρελαίου, ώστε να καλύψει έδαφος από τις δυτικές κυρώσεις για τις οποίες υπήρξε πρόσφατα άρση. Υπενθυμίζεται όμως επίσης πως πολύ πρόσφατα το Ιράν εμφανίστηκε διαλλακτικό ώστε να υπάρξει μια συμφωνία.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese