Η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών του γουάν ανήλθε σε 202 δισ. δολάρια τον Απρίλιο του… 2016, από 120 δισ. δολάρια τον Απρίλιο του 2013.

Το γουάν της Κίνας διπλασίασε την τελευταία τριετία, μέχρι τον Απρίλιο του 2016, το μερίδιό του στις παγκόσμιες εμπορικές συναλλαγές, σύμφωνα με έρευνα της Bank for International Settlements (BIS), την οποία επικαλείται το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών του γουάν ανήλθε σε 202 δισ. δολάρια τον Απρίλιο του 2016, από 120 δισ. δολάρια τον Απρίλιο του 2013, ενισχύοντας την αναλογία της παγκόσμιας ανταλλαγής συναλλάγματος έως 4% από το προηγούμενο 2%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει το κινεζικό νόμισμα στην 8η θέση της γενικής κατάταξης των παγκόσμιων νομισμάτων.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, οι ανταλλαγές μεταξύ δολαρίου-γουάν καθιστούν αυτό το ζεύγος το 6ο πιο διαπραγματεύσιμο στον κόσμο, από την 9η θέση που βρισκόταν το 2013.

Παράλληλα, το γουάν ξεπέρασε το μεξικάνικο πέσο στην κατηγορία των πιο ενεργά διαπραγματεύσιμων νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών.

Στην έρευνα της BIS συμμετείχαν οι κεντρικές τράπεζες και άλλες οικονομικές αρχές από 52 χώρες, με τα στοιχεία να προέρχονται από περίπου 1.300 τράπεζες και άλλους dealers.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese