Μια φορά και έναν καιρό,
ήταν δυο “αριστερά” (!;) φιλαράκια που είχαν ένα όραμα. Να κάνουν τη χώρα τους πιο “clear”. Από το υπόγειο του σπιτιού του ενός, ανάμεσα σε GLX παπάκια, καπάκια νίκελ από μοτέρ και χοάνες, σχεδίαζαν και οραματιζόντουσαν την μικρή χώρα με το όνομα…
Ελλάδα, να την καθαρίσουν και να εξοντώσουν από κάθε είδους “παράσιτο”, που θα ήταν αντίθετο σε ιδεοληψίες με τις δικές τους.

Περνώντας τα χρόνια, τα φιλαράκια κατάφεραν να κυβερνήσουν την πιο διαλυμένη χώρα της Ηπείρου που ανήκει. Αφού βόλεψαν “δικούς” τους στην ΕΡΤ της “καθαρότητας” και της μη διαπλοκής θεώρησαν πρέπον, να ξεσκίσουν 1000+ οικογένειες δημοσιογράφων και τεχνικών που για 6η χρονιά παραδοσιακά (πλέον) κάθε Σεπτέμβρη, λαμβάνουν ένα email που λέει “Μείωση μισθού 15%”.

Έβαλαν λοιπόν σε εφαρμογή το σχέδιο “μάντρωμα”. Προκήρυξαν έναν διαγωνισμό “πόκερ” και κατάφεραν να μαντρώσουν για σχεδόν 3 ημέρες επιχειρηματίες και εφοπλιστές σε ένα κτίριο. Το πρώτο στοίχημα το είχαν κερδίσει. Κατάφεραν να “μαντρώσουν” δύσκολα άτομα από… τζάκια και με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Το δεύτερο στοίχημα ήταν στο… άρμεγμα. Αν θα κατάφερναν δηλαδή να τους βάλουν στο τριπάκι να χώσουν σαν τζογαδόροι πακτωλό χρημάτων.

Και ω του θαύματος, το κατάφεραν και αυτό. Τους άρμεξαν δίχως αύριο. Τους “γλέντησαν” κυριολεκτικά. Αφού τους ξεφτίλισαν μαντρώνοντας τους, τους έβαλαν να χτυπιούνται με εκατομμύρια μεταξύ τους, ξεζουμίζωντάς τους.

Και έμειναν κάποιοι ρεαλιστές στην απέξω, αλλά με τους ρεαλιστές στην απέξω, μένουν ξαφνικά και 2000+ άνθρωποι στον δρόμο. Και λέμε 2000 στην καλύτερη. Και αυτοί οι 2000+ θα πάνε να χτυπήσουν τις πόρτες των δυο νέων καναλαναρχών και θα ζητήσουν δουλειά. Και θα τους ρωτήσουν οι κοστουμάτοι διευθυντές.

– Πόσα έπαιρνες παιδί μου στον Alpha;
– Χίλια κυρ Διευθυντά θα του απαντήσεις.

Και θα πει:
– Ψιτ, αγαπούλα, με 6 κατοστάρικα θα σε βολέψουμε και μην το πεις ούτε του… Παππά (υπουργού).

Και θα σκύψει το κεφάλι ο δημοσιογράφος και ο τεχνικός για να μην μείνει άνεργος και ανασφάλιστος. Για να μπορέσει να πληρώνει το ενοίκιο από το σπίτι του και την ασφάλεια από το αυτοκίνητό του. Που θέλει και σέρβις, αλλά ποιος το χέζει το σέρβις τώρα. Ασφάλεια και πολύ είναι. Αυτή, την πιο φθηνή, με τον κωδικό από το πράκτικερ που έχει και -15% έκπτωση. Και για 30 ημέρες, όσο είναι το κατώτερο και έχει ο Θεός από Οκτώβρη.

Και έτσι λοιπόν, από το υπόγειο του μαλλιά πιτσιρικά και του φίλου του που κατάφεραν και έγιναν Κυβέρνηση, οι φαρμακοβιομηχανίες που προμηθεύουν τα λαντόζ, τα ζάναξ, τα εντάκτ και τα σεροπράμ, τρίβουν τα χέρια τους. Και αν έχουμε και καμία αυτοκτονία, ποιος τον χέζει τώρα τον δημοσιογράφο; Τόσα χρόνια τα “έπαιρνε” και ήταν διαπλεκόμενος. Κάθε μέρα αυτοκτονούν.

Και η ζωή συνεχίζεται…

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese