Μερικά ψέματα θα σε σώσουν από άβολες καταστάσεις…

1. “ΌΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΦΟΡΑ ΕΔΩ”
Αυτό το ψέμα θα σε γλιτώσει από εκείνους που δεν το έχουν και πολύ με τη φιλοξενεία αλλά θέλουν κυρίως να βάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα λεφτά στην τσέπη τους. Μπορεί να συμβεί και τίποτα αν πεις ότι είναι η πρώτη σου φορά σε έναν προορισμό αλλά μπορεί και όχι. Αν έχεις ενσυναίσθηση (και μπορείς να καταλάβεις με τι ανθρώπους ακριβώς έχεις να κάνεις) ίσως αξίζει το ρίσκο. Γενικά πάντως, καλό είναι να λες αυτό το αθώο ψέμα.

2. “ΕΧΩ ΑΓΟΡΙ”
Για όλους εκείνους τους επίδοξους εραστές που δε σε αφήνουν ησυχία, αυτή η ατάκα θα σε γλιτώσει ακόμα και αν εσύ είσαι ορκισμένη εργένισσα και έχεις να βγεις ραντεβού κανα δύο χρόνια. Αν θέλεις να είσαι και πιο σίγουρη, έχε στο κινητό μια φωτογραφία με έναν φίλο σου και όταν βρεις τα σκούρα βαλ’ τον ταπετσαρία.

3. “ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΩΣ ΛΕΝΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ”
Σιγά μη δε θυμάσαι. Όμως, στον τύπο που σου έχει γίνει τσιμποούρι, σίγουρα δεν πρέπει να πεις ούτε ότι το θυμάσαι, ούτε το όνομα. Γιατί πολύ απλα, ποτέ δε ξέρεις. Μπορεί να ρωτάει από περιέργεια αλλά μπορεί και να ετοιμάζεται για καντάδα – και δε θες, θες;

4. “NO SPEAK ENGLISH”
Και καθηγήτρια αγγλικών να είσαι, ειδικά όταν βρίσκεσαι στο εξωτερικό αυτή η ατάκα θα σε σώσει από εκνευριστικούς πωλητές, επίμονους θαμώνες κλπ. Άμα δε μπορούν να επικοινωνήσουν μαζι σου, μάλλον θα σε αφήσουν στην ησυχία σου.

5. “ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ”
Έχεις τολμήσει να κάνεις επιτέλους αυτό το solo ταξίδι σου αλλά δε θες να δίνεις δικαιώματα ή να βάζεις τον εαυτό σου σε περιπέτειες. Οπότε, λες πολύ απλά μπορείς αν σε ρωτάνε σχετικά, να λες ότι δεν είσαι μόνη σου στην περιοχή απλά ο φίλος σου είναι στο ξενοδοχείο, αρρώστησε, έχει άλλα πράγματα να κάνει. Όχι ότι χρειάζεται να δώσεις λογαριασμό, απλά ξέρεις. Για να πείσεις!

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese