Μέλλον έχει ακόμα μπροστά της η μεγάλη εργολαβία για το σιδηροδρομικό έργο υποδομής στο τμήμα Ψαθόπυργος-Ρίο. Το έργο που…
δημοπρατήθηκε πέρυσι τον Μάρτιο, αρχικά ανέδειξε μειοδότρια την Ιταλική GD Infrastrutture, μετά την ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ και προχθές εφαρμόζοντας απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πάλι την Ιταλική εταιρεία.

Το μέλλον του διαγωνισμού προβλέπεται με νέα επεισόδια καθώς πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ypodomes.com σημειώνουν πως η ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ετοιμάζει ένσταση κατά της απόφασης της ΕΡΓΟΣΕ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η ΕΡΓΟΣΕ κατά πάσα πιθανότητα θα απορρίψει την ένσταση και τότε η ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ θα οδηγηθεί αναγκαστικά στη λήψη ασφαλιστικών μέτρων οδηγώντας την υπόθεση στο ΣτΕ.

Εκεί θα κριθεί οριστικά το έργο εφόσον δικαιωθεί η Infrastrutture. Αν όμως το ΣτΕ δικαιώσει την ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ τότε το μπλέξιμο συνεχίζεται καθώς θα καλεστεί η ΕΡΓΟΣΕ με νέα απόφαση να της ξαναδώσει το έργο, ανοίγοντας την πόρτα για προσφυγή στο ΣτΕ από την πλευρά των Ιταλών!

Το βέβαιο είναι ότι το επόμενο διάστημα θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη αυτού του διαγωνισμού καθώς προβλέπονται …συγκινήσεις.

Εκτίμηση είναι ότι εφόσον οδηγηθούμε στο ΣτΕ από την ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ η υπόθεση θα έχει εξεταστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, οπότε τότε θα είμαστε σε θέση να δούμε πόσες ακόμα περιπέτειες θα περάσει αυτό το έργο μέχρι να φτάσει ..στην εκκίνηση των έργων.

Από αυτή τη διαδικασία βεβαίως χαμένος είναι ο σιδηρόδρομος καθώς το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα τινάχθηκε στον αέρα και πλέον και οδεύουμε σε μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις. Με δεδομένο πως το έργο θα ξεκινήσει το νωρίτερο στις αρχές του 2017 και με 36 μήνες εκτέλεση, χωρίς να υπολογίζονται οι καθυστερήσεις (δεν έχει υπάρξει έργο της ΕΡΓΟΣΕ που να μην έχει μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις) φτάνουμε στο 2020…

Η συνέχεια πάντως (για τους φίλους της περιπέτειας και όχι των έργων) αναμένεται συναρπαστική.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese