Τα όσα έγιναν μετά τη μοιραία σύγκρουση του ταχύπλοου Ντουέντε με τη λάντζα Αντωνία το μεσημέρι της 16ης Αυγούστου στη θαλάσσια περιοχή…
ανοιχτά της Πέρδικας και της νήσου Μονή αποκαλύπτονται μέσα από την κατάθεση των δυο ηλικιωμένων που βρίσκονταν στο μοιραίο σκάφος μαζί με τον 77χρονο χειριστή Θρασύβουλο Λυκουρέζο.
Πρόκειται για το ζεύγος Επαμεινώνδα και Ευθυμίας Βενετσιάνου, οι οποίοι σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος κατέθεσαν ότι μετά το δυστύχημα με τους τέσσερις νεκρούς πήγαν με ταξίδι στο σπίτι του Λυκουρέζου και όχι στο λιμεναρχείο! Παράλληλα, από στοιχεία της δικογραφίας που αποκαλύπτει η εφημερίδα προκύπτει από έγγραφο του Λιμενικού πως η τέταρτη επιβάτης του Ντουέντε εξαφανίστηκε και τελικά κατέθεσε με πολλές μέρες καθυστέρηση.

Ο 83χρονος Επαμεινώνδας Βενετσιάνος κατέθεσε ότι ξέρει σίγουρα ότι υπήρχαν σωσίβια στο ταχύπλοο, ότι οι επιβαίνοντες ήταν αυτοί που ανακοινώθηκαν επισήμως, πως δεν τραυματίστηκε κανείς τους και υποστηρίζει ότι μετά το δυστύχημα με τους τέσσερις νεκρούς έμειναν στο ταχύπλοο τουλάχιστον 30 λεπτά.

Ο 83χρονος περιγράφει: «Περί 12.45 ενώ πηγαίναμε νότια της Αίγινας αισθάνθηκα ένα ισχυρό τίναγμα. Στην αρχή νόμιζα ότι πέσαμε σε βράχο. Όταν η πλώρη κατέβηκε κοίταξα γύρω και είδα ένα πλοίο μισοβυθισμένο και ανθρώπους στη θάλασσα. Κάτσαμε με τη σύζυγό μου μέσα στο σκάφος για περίπου μισή ώρα, ενώ ο Λυκουρέζος καλούσε για να έρθει κάποιος να μας πάρει. Περί 13.30 ήρθε ένα φουσκωτό και μας πήρε.

Μας αποβίβασε στην Πέρδικα και από εκεί φύγαμε με ταξί και πήγαμε στην Αίγινα στην οικία του Λυκουρέζου. Τη στιγμή του συμβάντος το σκάφος κυβερνούσε ο Λυκουρέζος. Δεν πηγαίναμε με μεγάλη ταχύτητα διότι λόγω του κυματισμού χτυπάγαμε μέσα στο σκάφος. Ξέρω σίγουρα ότι το “Ντουέντε” είχε σωσίβια. Δεν υπήρξε τραυματισμός. Ούτε εγώ τραυματίστηκα ούτε η γυναίκα μου ούτε η κυρία Ντότη ούτε ο Λυκουρέζος».

Η Ευθυμία Βενετσιάνου από την πλευρά της καταθέτει: «Ξεκινήσαμε από την Αίγινα για να πάμε στη Μονή για μπάνιο. Στο σκάφος επιβαίναμε εγώ, ο άντρας μου, ο φίλος μας Λυκουρέζος και ακόμα μαζί μας ήταν μια φίλη του Λυκουρέζου. Ενώ ταξιδεύαμε ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και τρανταχτήκαμε. Αμέσως είδα ένα καΐκι να παίρνει απότομη κλίση και να πέφτουν άνθρωποι στη θάλασσα.

Ο Λυκουρέζος τηλεφώνησε για να βοηθηθούν οι άνθρωποι που βρίσκονταν στη θάλασσα. Στο σημείο έφτασαν σκάφη για την περισυλλογή των ναυαγών. Μετά από λίγο και αφού τελείωσε η περισυλλογή των ναυαγών ήρθε και μας πήρε ένα ταχύπλοο. Μας οδήγησε στην Πέρδικα και μας αποβίβασε. Έπειτα μεταβήκαμε στο σπίτι του φίλου μας, ο οποίος και μας φιλοξενούσε, καθώς δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Έπειτα από λίγη ώρα και αφού ηρεμήσαμε μεταβήκαμε με τον άντρα μου στο Λιμεναρχείο. Χειριστής ήταν ο Λυκουρέζος. Στο σκάφος ήμασταν οι τέσσερίς μας».

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese