Η ΝΔ χρωστάει στο καθεστώς των καναλιών και σήμερα με τη στάση της απέναντι στον διαγωνισμό αδειοδότησης, βρίσκεται πλέον…
σε πλήρες αδιέξοδο, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη η οποία, μιλώντας νωρίτερα στο Ρ/Σ «στο Κόκκινο», κλήθηκε να σχολιάσει τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση, για την κυβέρνηση, η προώθηση ριζικών μεταρρυθμίσεων αν και γνωρίζει τον πόλεμο που θα αντιμετωπίσει από εκείνους που επί χρόνια ήθελαν τον έλεγχο του πολιτικού και του οικονομικού συστήματος, παραπέμποντας μάλιστα στα μέτωπα που άνοιξαν και στο χώρο του ποδοσφαίρου και στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Η κα Γεροβασίλη είπε επίσης ότι: «Δεν ενδιέφερε ποτέ τη ΝΔ τι είδους ενημέρωση θα έχουμε, αρκεί αυτή η ενημέρωση να εξυπηρετούσε την ίδια. Και βεβαίως δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας πολίτης που θα μιλήσει στην Ελλάδα για αντικειμενική ενημέρωση μέσω των τηλεοπτικών σταθμών τα τελευταία αρκετά χρόνια. Επομένως η ΝΔ εξυπηρετείται από αυτό και θέλει ακριβώς το ίδιο να συμβαίνει. Αρκεί κάποιος να την εξυπηρετεί» επέμεινε η κυβερνητική εκπρόσωπος επικαλούμενη «άλλη κυνική δήλωση στελέχους της ΝΔ, πρώην υπουργού, ο οποίος είπε ότι έκλεισαν την ΕΡΤ διότι εκεί είχαν αρχίσει να υπάρχουν επικίνδυνες φωνές».

Οι δανειοδοτήσεις με… αέρα
Κληθείσα να σχολιάσει τα περί ανάγκης αυτορρύθμισης της αγοράς, η Όλγα Γεροβασίλη παρατήρησε ότι η μέχρι σήμερα κατάσταση και τα όσα αποκαλύπτονται στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής δείχνουν ότι «η αγορά ρυθμίστηκε με δανειοδοτήσεις με αέρα για εγγυήσεις», χωρίς τις οποίες δεν θα υπήρχε, «και αυτό το αδιέξοδο φάνηκε πλήρως στο MEGA τις προηγούμενες ημέρες».

Συγκρούσεις με κατεστημένα συμφέροντα
Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στον ρόλο που διαδραμάτισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιήθηκαν στον χώρο των τηλεοπτικών καναλιών, είπε ότι «οι ιδιοκτήτες των καναλιών αισθάνθηκαν για πολλά χρόνια παντοδύναμοι, στο απυρόβλητο. Έτσι εξηγείται άλλωστε και η σημερινή κυνική ομολογία του πως διαχειρίστηκαν τα ΜΜΕ, όλον αυτόν τον καιρό, αλλά πως διαχειρίστηκαν και το δημόσιο χρήμα, που είναι το ουσιαστικότερο».

Η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι η τήρηση των νόμων και των κανόνων και η λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών θα ισχύσουν για όλους «είτε θέλουν είτε δεν θέλουν κάποιοι» για να συμπληρώσει ότι γι΄αυτό «έχουμε μία σύγκρουση πολλών ετών και σταδιακή αλλαγή νοοτροπίας» και αυτό συνιστά το ένα πρώτο μεγάλο βήμα. Για όσους δε αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δημιουργήσει μια νέου τύπου διαπλοκή, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ο στόχος της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα των τηλεοπτικών αδειών δεν είναι τα πρόσωπα αλλά μια ενημέρωση αντικειμενική, πλουραλιστική ενημέρωση με όρους δημοκρατίας, διότι η ενημέρωση είναι δημόσιο αγαθό και οφείλουμε όλοι σεβασμό απέναντι σε αυτό.

Το σήμα της Digea
Αναφορικά με την πορεία μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας, η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε ότι «μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του διαγωνισμού, θα υπάρξει μια περίοδος προσαρμογής όσων αδειοδοτηθούν, ούτως ώστε να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των όρων του διαγωνισμού. Όσον αφορά, δηλαδή, την ποιότητα του προγράμματος, τον αριθμό αλλά και τις ειδικότητες των εργαζομένων, μια σειρά όρων που υπάρχουν στον διαγωνισμό» και «χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής σε αυτό, είτε κάποιος είναι παλιός είτε καινούργιος που θα έχει πάρει τηλεοπτική άδεια».
Διευκρίνισε, επίσης, ότι το διάστημα αυτό θα είναι περίπου 90 ημέρες και στη συνέχεια, το σήμα θα μεταφέρεται μέσω της DIGEA, μόνο για τους σταθμούς που έχουν αδειοδοτηθεί.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese