Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τον Αύγουστο υπήρξαν επαφές μεταξύ εκπροσώπων του ΟΠΑΠ και του νέου προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), Ευάγγελου Καραγρηγορίου, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να ενεργοποιηθεί η συμφωνία…

για τη λειτουργία των Video Lottery Terminals (VLTs) – τα περίφημα «φρουτάκια».

  Τα ανοίγματα Καραγρηγορίου προς τους ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ έρχονται να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις ανθρώπων της συγκεκριμένης αγοράς που από τον Ιούνιο σημείωναν ότι η απομάκρυνση του πρώην προέδρου της ΕΕΕΠ Αντώνη Στεργιώτη επρόκειτο να «φέρει τις δυο πλευρές πιο κοντά».

Ο Αντ. Στεργιώτης ήταν ο άνθρωπος που κατάρτισε το κανονιστικό πλαίσιο των VLTs, το οποίο όμως δεν «ικανοποιούσε» τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών του ΟΠΑΠ, αφού περιόριζε τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων και το χρηματικό όριο του εν λόγω τζόγου. Το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο αμφισβήτησε ο ΟΠΑΠ: αρχικά πάγωσε τη συμφωνία και στην πορεία έσυρε το ελληνικό δημόσιο στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας στο Λονδίνο αξιώνοντας αποζημίωση άνω του 1 δισ. ευρώ, με τον ισχυρισμό ότι υπέστη «ζημιά»!

Mε την πρόφαση ότι η επένδυση καθίσταται πλέον ασύμφορη, οι ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ άσκησαν ουσιαστικά κάθε μορφής πίεση προκειμένου να επιβάλουν τους όρους τους και να πετύχουν τον μεγάλο στόχο: να μετατρέψουν τη χώρα σε μια απέραντη «φρουτοπία» χωρίς αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese