Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, έφτασαν «επιτέλους για κάποιους» μετανάστες στα Γρεβενά και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο του ορεινού όγκου…

Σε δηλώσεις του στο Star-fm.gr ο ιδιοκτήτης ανέφερε:

Star-fm.gr: Πότε ήρθαν οι μετανάστες και πόσοι είναι;
Ξενοδόχος:  «Ήρθαν στο ξενοδοχείο μου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, 86 Σύριοι μετανάστες. Υπάρχουν 41 παιδιά και ανάμεσά τους 18 βρέφη» .

SF: : Που θα μείνουν και μέχρι πότε;
Ξ: «Θα μείνουν στο ξενοδοχείο μέχρι να μπορέσουν να προωθηθούν σε κάποια από τις 20 ευρωπαϊκές χώρες που ζήτησαν άσυλο, εκτός από την Αγγλία.

SF: : Διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα; Χρήματα έχουν;
Ξ:  «Διαθέτουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, έχουν ταυτότητες μαζί τους και το πρώτο πράγμα που ρώτησαν ήταν που είναι οι τράπεζες» .

SF:Θα έρθουν κι άλλοι;
Ξ: «Αναμένω σήμερα άλλα 17  άτομα με λεωφορεία, που θα μεταφέρουν και άλλους περίπου 100 μετανάστες σε γειτονικό ξενοδοχείο»

SF: Πως τους είδατε; Πως είναι;
Ξ: «Είναι ήρεμοι άνθρωποι και αναμένουν το «πράσινο φως» για να φύγουν από την Ελλάδα. Τις επόμενες μέρες θα φύγει μία οικογένεια και δύο παιδιά για την Αθήνα και από εκεί θα «πετάξουν» σε κάποια από τις χώρες που επέλεξαν«.

SF: Τι προβλέπει το «πρόγραμμα» για αύριο; Θα κατεβαίνουν στα Γρεβενά;
Ξ: «Αύριο θα κατέβουν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στα Γρεβενά και τις επόμενες μέρες προγραμματίζεται  καθημερινό δρομολόγιο για την πόλη» .

SF: Ευχαριστώ πολύ.Εύχομαι καλή διαμονή, χωρίς προβλήματα.
Ξ: «Ευχαριστώ και εγώ. Θέλω να ξέρετε ότι η φιλοξενία μας θα είναι άψογη » .
Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese