Οι πληροφορίες για την τέλεση της διαδικασίας ήταν γνωστές από καιρό…

 Είναι όμως και πρωτόγνωρες για τα ελληνικά – ου μην και ευρωπαϊκά – δεδομένα, αφού οι υποψήφιοι είναι κλεισμένοι για δύο μέρες, χωρίς δικαίωμα επαφής με τον έξω κόσμο, παρά μόνο για δύο τηλεφωνήματα, τα οποία θα είναι εισερχόμενα και όχι εξερχόμενα, οπότε το σκηνικό θα μπορούσε να θυμίζει διήμερη εκδρομή λυκείου, μόνο που αντί για μαθητές έχουμε επιχειρηματίες, εκπροσώπους, νομικούς συμβούλους και μεγάλα επιτελεία, τα οποία είτε θα συμβουλεύσουν τον επιχειρηματία είτε θα πάρουν τις κρίσιμες αποφάσεις δίκην των απόντων.

Με τον Γιάννη Αλαφούζο, τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Δημήτρη Κοντομηνά να επιλέγουν να μην βρεθούν στην διαδικασία εκ των έσω, αλλά διά αντιπροσώπων, ήταν πολύ πιο εύκολο να στραφούν τα βλέμματα και τα φλας των φωτογράφων στις υπόλοιπες παρουσίες.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν αυτός που συγκέντρωσε όλο το πλήθος των απεσταλμένων γύρω του και έδειξε να το απολαμβάνει, με το μειδίαμα του να δείχνει την σιγουριά ενός παίχτη πόκερ που ξέρει πως να φτάνει την παρτίδα εκεί που θέλει.

Ο κ. Μαρινάκης δεν ήρθε μόνος του προφανώς, είχε πολλούς συνεργάτες μαζί του, αλλά εκείνη που κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν μια ξανθιά δικηγόρος για την οποία όλοι άρχισαν να κάνουν ερωτήσεις και κανείς δεν γνωρίζει περισσότερα.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese