Οι Κινέζοι, οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί, οι Γερμανοί και οι Ρώσοι θα είναι οι πρώτες πέντε εθνικότητες σε ταξιδιωτικές δαπάνες στο…
εξωτερικό μέχρι το 2025, σύμφωνα με έρευνα της Visa, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Oxford Economics μεταξύ των κατοίκων 50 χωρών σε όλο τον κόσμο.

Οι εμπειρογνώμονες προβλέπουν ότι οι ταξιδιωτικές δαπάνες των Κινέζων τα επόμενα 10 χρόνια στο εξωτερικό θα αυξηθούν κατά 110 δισ. δολάρια και θα φτάσουν στα 255 δισ. δολάρια (από 137 δισ.δολ. το 2015). Οι αντίστοιχες δαπάνες των Αμερικανών θα αυξηθούν κατά 33 δισ. δολάρια και θα ανέλθουν σε 134 δισ.δολάρια, των Γερμανών θα αυξηθούν κατά 24 δισ. δολάρια και θα φτάσουν στα 98 δισ.δολ., των Βρετανών θα ανέλθουν σε 97 δισ. δολ. και των Ρώσων σε 49 δισ.δολ., υπερδιπλάσια από το 2015 όταν οι ταξιδιωτικές δαπάνες ήταν 23 δισ. δολ.

Στην πρώτη δεκάδα των εθνικοτήτων με τις υψηλότερες προβλεπόμενες ταξιδιωτικές δαπάνες το 2025 περιλαμβάνονται οι κάτοικοι από το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, τη Γαλλία, τη Βραζιλία και τη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αύξηση των ταξιδιών και των δαπανών την επόμενη 10ετία θα προέλθει από την αυξανόμενη μεσαία τάξη σε όλο τον κόσμο, τις τεχνολογικές εξελίξεις, που θα κάνουν το ταξίδι ευκολότερο και φθηνότερο, και τη γήρανση του παγκόσμιου πληθυσμού. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο αριθμός των οικογενειών σε όλο τον κόσμο που θα κάνουν τουλάχιστον ένα διεθνές ταξίδι το 2025 θα αυξηθεί κατά 35% έναντι του 2015. Η μέση δαπάνη, εξαιρουμένου του κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων, ανά νοικοκυριό υπολογίζεται το 2025 σε 5.305 δολάρια.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese