Ο Γερμανός Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Bild ότι το πιθανότερο είναι πως η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της ΕΕ όσο ο Ταγίπ Ερντογάν είναι πρόεδρος…

 

«Θα είναι πιθανόν ένα θέμα για την περίοδο μετά τον Ερντογάν», δήλωσε ο Γκίντερ Έτινγκερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα.

«Με δεδομένη την κατάσταση που ισχύει σήμερα, η ένταξη δεν είναι ρεαλιστική έως και την επόμενη δεκαετία», είπε.

Την Κυριακή ο γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε πως δεν βλέπει η Τουρκία να γίνεται μέλος της ΕΕ στη διάρκεια της πολιτικής σταδιοδρομίας του, σημειώνοντας πως η Ένωση δεν θα είναι σε θέση να δεχθεί την Τουρκία ακόμη και αν η Άγκυρα εκπλήρωνε αύριο όλες τις προϋποθέσεις για την ένταξή της.

Στην ίδια συνέντευξη, ο γερμανός Επίτροπος εξέφρασε επίσης αμφιβολίες για το ενδεχόμενο μιας εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, λέγοντας ότι δεν θα στοιχημάτιζε πολλά υπέρ του Brexit.

«Ξεκινάμε από την αρχή ότι η ψήφος των πολιτών είναι πολιτικά δεσμευτική για τη βρετανική κυβέρνηση», δήλωσε ο συντηρητικός πολιτικός στη λαϊκή γερμανική εφημερίδα.

«Αλλά είναι πιθανόν η κοινή γνώμη να αλλάξει αν η οικονομική κατάσταση επιδεινωθεί μετά το Brexit», είπε.

«Σε κάθε περίπτωση, δεν θα στοιχημάτιζα πολλά υπέρ ενός Brexit», δήλωσε ο Γερμανός Επίτροπος, αρμόδιος για την ψηφιακή οικονομία.

Σύμφωνα με τον Έτινγκερ, όσο περισσότερο η Βρετανία περιμένει προτού ξεκινήσει τη διαδικασία εξόδου από την ΕΕ, τόσο «η οικονομική και πολιτική κατάσταση θα γίνεται πιο αβέβαιη».

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.

 

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese