Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας για μαχητικό αεροσκάφος της ελβετικής Πολεμικής Αεροπορίας, που αγνοείται από χθες…
το απόγευμα, όταν απογειώθηκε για να πάρει μέρος σε άσκηση στις Άλπεις, στην κεντρική Ελβετία. Πιθανότατα έχει συντριβεί, όπως ανακοίνωσε το ελβετικό υπουργείο Άμυνας.

Το μονοθέσιο F/A-18 C έπαιρνε μέρος σε άσκηση μαζί με άλλο αεροσκάφος όταν κάθε επαφή μέσω ασυρμάτου με τον πιλότο διακόπηκε, στις 16:05 (17:05 ώρα Ελλάδας), όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του. «Έκτοτε αγνοείται», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το μαχητικό ενδέχεται να συνετρίβη στην περιοχή γύρω από το ορεινό πέρασμα του Σούστεν, σε μια εξαιρετικά δυσπρόσιτη τοποθεσία, σύμφωνα με το υπουργείο.

Δύο ελικόπτερα συμμετείχαν στις έρευνες αλλά το σκοτάδι και οι άσχημες καιρικές συνθήκες ανάγκασαν τους χειριστές τους να εγκαταλείψουν την προσπάθεια. Δύο χερσαίες ομάδες και έμπειροι αλπινιστές συνέχιζαν τις έρευνες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα μέλη της οικογένειας του χειριστή – τα στοιχεία του δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα – ενημερώθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις.

«Σοκαρισμένος» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ελβετικής Πολεμικής Αεροπορίας Aldo Schellenberg (φωτογραφία).

Είναι η τρίτη φορά που η ελβετική ΠΑ χάνει ένα από τα μαχητικά F/A-18 C που διαθέτει τα τελευταία τρία χρόνια. Ένας πιλότος τραυματίστηκε όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη τον Οκτώβριο του 2015 στη νοτιοανατολική Γαλλία, ενώ ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης ενός διθέσιου μαχητικού σκοτώθηκαν όταν αυτό συνετρίβη σε όρος της κεντρικής Ελβετίας το 2013.

Το 1988 οι δύο χειριστές στρατιωτικού αεροσκάφους είχαν σκοτωθεί όταν αυτό συνετρίβη στη νότια Ελβετία.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese