Ως επιδότηση σε εργοδότες σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με προσωπικό έως δέκα άτομα αλλά και σε αυτοαπασχολούμενους που δεν απασχολούν…
κανένα άτομο προσφέρεται το ποσό του επιδόματος 10.000 ανέργων προκειμένου να προσλάβουν κανονικά το προσωπικό τους και να δημιουργήσουν νέες αλλά και νόμιμες θέσεις εργασίας.

Το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας αποσκοπεί στην πρόσληψη ανέργων στη θέση ανασφάλιστων εργαζόμενων, εξηγεί το «Έθνος», κάνοντας τη πιο δελεαστική , αφού μειώνει δραστικά το κόστος της πρόσληψης και απασχόλησής τους, εξαλείφοντας τους κινδύνους που εγκυμονεί η απασχόληση ανασφάλιστων.

Για παράδειγμα, όπως γράφει η εφημερίδα, για επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ άνεργο με επίδομα ανεργίας 360 ευρώ που θα προσληφθεί σε θέση πλήρους απασχόλησης με μισθό 586 ευρώ, ο εργοδότης θα καταβάλλει κάθε μήνα 226 ευρώ συν τις εισφορές που αναλογούν στο ποσό αυτό.

Όπως τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράντια Αντωνοπούλου, πιλοτικά θα δοθεί σε 10.000 ανέργους η επιλογή είτε να παίρνουν το επίδομα ανεργίας είτε να το χρησιμοποιήσουν σαν «επιταγή» πρόσληψης.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese