Οργή και αγανάκτηση προκαλούν στους γιατρούς και στους εργαζόμενους των δύο…
νοσοκομείων του Ηρακλείου τα περιστατικά δολιοφθοράς που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στα αυτοκίνητά τους.

Αυτό αναφέρουν σε επιστολή τους ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης και ο Συντονιστής Νοσοκομειακών Ιατρών Δημήτρης Ξυδάκης.

Η επιστολή στάλθηκε στον διοικητή του ΠΑΓΝΗ και έχει κοινοποιηθεί στην 7η ΥΠΕ, στο Σύλλογο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και στο Σύλλογο Εργαζομένων Β.ΠΑΓΝΗ.

Τα περιστατικά που έχουν καταγράψει από αναφορές των ιατρών, όπως υπογραμμίζουν, αφορούν σε κλοπές τροχών, θραύσεις κρυστάλλων για αφαίρεση μικροποσών αλλά και κόψιμο του σωλήνα ροής καυσίμων.

Ζητούν την άμεση λύση του θέματος προτείνοντας μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός κλειστού και οριοθετημένου χώρου στάθμευσης για τους γιατρούς και εργαζομένους, τοποθέτηση επαρκούς φωτισμού και κάμερες.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς με ολοένα αυξανόμενο ρυθμό, καταγράφονται περιστατικά δολιοφθοράς σε αυτοκίνητα ιατρών και εργαζομένων στα δύο νοσοκομεία της πόλης μας.

Κλοπές τροχών, αφαίρεση/κόψιμο του σωλήνα ροής καυσίμου με τεράστιο κίνδυνο από την διαρροή μια που δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή από τον οδηγό, θραύσεις κρυστάλλων για αφαίρεση μικροποσών είναι μερικές μόνο από αυτές που έχουμε καταγράψει από αναφορές ιατρών μελών μας. Αποτέλεσμα αυτών, η ανασφάλεια, η οργή, η αγανάκτηση, αλλά και η οικονομική επιβάρυνση των ιατρών αλλά και των εργαζομένων που ημέρα και νύχτα, προσφέρουν υπηρεσίες ζωής στους έχοντες ανάγκη φροντίδας. Αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς οτι η απουσία οριοθετημένου και αποκλειστικού χώρου στάθμευσης για τους ιατρούς και γενικότερα τους εργαζόμενους των νοσοκομείων μεγενθύνει το πρόβλημα.

Θέλοντας να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην άμεση λύση του θέματος προτείνουμε:

-Δημιουργία αποκλειστικού και οριοθετημένου χώρου στάθμευσης για τους ιατρούς και τους εργαζόμενους σε σημεία των νοσοκομείων με ελεγχόμενη είσοδο.

-Τοποθέτηση επαρκούς φωτισμού σε όλους τους χώρους στάθμευσης.

-Συνεχής παρουσία προσωπικού ασφαλείας εντός των χώρων στάθμευσης.

-Τοποθέτηση συστημάτων ασφάλειας με ανίχνευση κίνησης (κάμερες).

Κατανοούμε πλήρως την δεινή δημοσιονομική θέση της χώρας ωστόσο το αίσθημα ασφάλειας, της σωματικής αλλά και της περιουσίας του, αποτελεί αξίωμα για κάθε ιατρό για κάθε εργαζόμενο.

Πιστεύουμε επίσης ότι οι προτάσεις μας είναι άμεσα υλοποιήσιμες από τις τεχνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Το μόνο που απαιτείται είναι πολιτική βούληση».
Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese