Γράφει: Ψωμιάδου Εύη
Έρευνα ανακάλυψε ότι συμμετέχοντες που ήταν δραστήριοι στα κοινωνικά δίκτυα ήταν πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους και είχαν…
λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης, καθώς και λιγότερες χρόνιες παθήσεις όπως υπέρταση και διαβήτη.

Η ενασχόληση ηλικιωμένων με τα κοινωνικά δίκτυα θα μπορούσε να μειώσει τη μοναξιά καθώς και χρόνιες παθήσεις όπως η υπέρταση και ο διαβήτης.
Σύμφωνα με ερευνητές, αυτό οφείλεται στο ότι αυτή η τεχνολογία, όπως emails, Twitter, Skype, έχει τη δυνατότητα να καλλιεργεί σχέσεις μεταξύ των ηλικιωμένων.
Ο William Chopik, του Michigan State University, δήλωσε ότι καθεμία από τις σχέσεις μεταξύ της χρήσης των κοινωνικών δικτύων και της σωματικής και ψυχικής υγείας σχετιζόταν με μειωμένη μοναξιά.
Η έρευνα ανακάλυψε επίσης ότι συμμετέχοντες που ήταν δραστήριοι στα κοινωνικά δίκτυα, γενικά ήταν πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους και είχαν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης, καθώς και λιγότερες χρόνιες παθήσεις όπως υπέρταση και διαβήτη.
Περισσότερο από το 95% των ηλικιωμένων στην έρευνα δήλωσαν είτε ‘’κάπως’’ είτε ‘’πολύ’’ ικανοποιημένοι από την τεχνολογία, ενώ ποσοστό 72% δήλωσαν ότι δεν ήταν αντίθετοι στην εκμάθηση νέων τεχνολογιών.
Ο Chopik πρόσθεσε ότι οι ηλικιωμένοι πιστεύουν ότι τα οφέλη της ενασχόλησης με τα κοινωνικά δίκτυα ξεπερνούν το κόστος και τις προκλήσεις της τεχνολογίας.
Για την έρευνα, οι επιστήμονες εξέτασαν τα οφέλη της χρήσης της τεχνολογίας στις κοινωνικές σχέσεις των ηλικιωμένων-591 συμμετέχοντες μέσης ηλικίας 68 ετών.
Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Cyberpsychology, Behavior and Social Networking.
 

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese