Μία συνέντευξη γεμάτη ψέματα και ειρωνία…

 

Tο σενάριο των πρόωρων εκλογών απορρίπτει ξανά ο Αλέξης Τσίπρας, που σχεδόν ένα 24ωρο πριν ξεκινήσει το νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους δανειστές διαμηνύει πως «δεν ζητάμε απαιτούμε μέτρα για το χρέος και μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018».

Μιλώντας στην RealNews ο πρωθυπουργός τόνισε: «Δεν διεκδικούμε απλά, απαιτούμε και αναμένουμε εκ μέρους της συμφωνίας που υλοποιούμε, τα συγκεκριμένα μέτρα, που θα καθιστούν το χρέος βιώσιμο. Αυτό προφανώς θα έχει ως συνακόλουθο τη μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας».

Παράλληλα, διαμηνύει ότι «η συμφωνία είναι συμφωνία» και αφήνει αιχμές για τη στάση της Γερμανίας. «Η συμφωνία είναι συμφωνία και θα πρέπει να εφαρμοστεί απ’ όλους είτε έχουν εκλογές τον επόμενο χρόνο στη χώρα τους είτε όχι».

Ξεκαθαρίζει επίσης ότι πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν και επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία. «Έχουν εγκλωβιστεί και τώρα είναι αναγκασμένοι να γίνονται γραφικοί ζητώντας εκλογές μέχρι το 2019. Ως τότε δηλαδή που θα γίνει δεκτό το αίτημά τους.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται και στις αντιδράσεις που προκαλεί από πλευράς αντιπολίτευσης ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες: «Παρακολουθώ όλο αυτό το ντελίριο τις τελευταίες μέρες και μου φαίνεται έως και διασκεδαστικό. Αλλά δυστυχώς για το παρακράτος της διαπλοκής, ο διαγωνισμός θα γίνει με τον πλέον αδιάβλητο και διαφανή τρόπο. Και αν δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοια, τώρα πρέπει να προσαρμοστούν. Όπως είπε και ο Ηλίας Ηλιού “θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα”».

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά και για την πολύκροτη υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ μετά και την παρέμβαση της Κομισιόν για το θέμα: «Η υπόθεση Γεωργίου βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Εμείς δεν κινούμαστε υπόγεια. Κάνουμε πολιτική ανοιχτά και δημόσια, χωρίς να φοβόμαστε ούτε τις συγκλίσεις, ούτε τις αντιπαραθέσεις», λέει, ενώ για τις γερμανικές αποζημιώσεις επαναλαμβάνει πως «θέμα τιμής για τη χώρα. Η Ελλάδα δεν παραιτείται σε καμιά περίπτωση από τη διεκδίκηση των επανορθώσεων».

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.

 

 

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese