Ο Mbah Gotho από την Ινδονησία είναι ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου καθώς σύμφωνα με την ταυτότητά του μετρά πάνω σε αυτή τη Γη 145 χρόνια ζωής…


Ο Gotho είναι καταγεγραμμένος ότι έχει γεννηθεί στις 31 Δεκεμβρίου 1870. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι από το τοπικό γραφείο αρχείων μετά από μια μικρή έρευνα που έκαναν επιβεβαίωσαν ότι αυτή η ημερομηνία γέννησης είναι αληθινή! Μένει ωστόσο να αποδειχθεί αυτή και από ανεξάρτητη αρχή, ώστε ο κ. Gothoνα μπει στο βιβλίο Γκίνες.
Πάντως ο ίδιος δεν είναι και τόσο ενθουσιασμένος με το ρεκόρ που έχει πετύχει καθώς όπως λέει αυτό που θέλει τώρα είναι… να πεθάνει!
Ο άνδρας έχει δει να πεθαίνουν όλα τα δέκα αδέλφια του, όλα τα παιδιά του και οι τέσσερις σύζυγοι του. Πλέον ζει με τα εγγόνια του, τα δισέγγονά του και τα τρισέγγονά του.
Όπως αναφέρει ένα από τα εγγόνια του μάλιστα, ο Gothoπροετοιμάζεται για το θάνατό του από τότε που ήταν 122 ετών! Το 1992 αγόρασε το τάφο του δίπλα σε αυτών των παιδιών του και την ταφόπλακά του, ωστόσο ο θάνατος ακόμα δεν ήρθε!
Ο ίδιος που περνά κυρίως την μέρα του ακούγοντας ραδιόφωνο μιας και δεν βλέπει πλέον καλά όταν τον ρωτούν για το μυστικό της μακροζωίας απαντά ότι είναι η υπομονή!
Επίσημα, ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει καταγραφεί ποτέ ήταν η Γαλλίδα Ζαν Καλμέντ, η οποία πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών.
Αν η ηλικία του Gothoεπιβεβαιωθεί επίσημα και από ανεξάρτητη αρχή τότε θα μιλάμε για ένα ρεκόρ χωρίς προηγούμενο!

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.  • NikosMast

    Μπα, δύσκολο μου φαίνεται να είναι αληθινή η ηλικία του. Ωστόσο, ποτέ δεν ξέρεις…

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese