Ύποπτες ενέργειες τόσο από τον 77χρονο που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα, όσο και για τις λιμενικές αρχές αποκαλύπτει η εφημερίδα «Αγορά»…

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο χειριστής το μοιραίου ταχυπλόου, μετά τη φυγή του από το σημείο της τραγωδίας, αφήνοντας αβοήθητους τους ναυαγούς, ήταν εξαφανισμένος για ώρες.

Ωστόσο, αυτό που προξενεί ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα είναι η αποκαλυπτική μαρτυρία γυναίκας στην εφημερίδα, η οποία είδε κάποιες ώρες μετά το δυστύχημα, τον 77χρονο να κατεβαίνει από ένα λευκό smart, 500 μ. από το Λιμεναρχείο Αίγινας, όπου είχε δώσει… ραντεβού με τις αρχές για να συλληφθεί!

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Λαμπρακόπουλος βρισκόταν στη μοιραία λάντζα με τον 16χρονο αδελφό του Μιχάλη και το φίλο του Τάσο Σιδέρη όταν ξαφνικά έγινε η σύγκρουση. Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο έκανε λόγο για ένα νεαρό ζευγάρι που βρισκόταν μέσα στο ταχύπλοο και δεν αποκαλύφθηκε ποτέ.

«Ημασταν στο νερό είκοσι λεπτά, έβλεπα δίπλα μου το κοριτσάκι να είναι μπρούμυτα στο νερό έχοντας χάσει τη ζωή του», θυμάται και συνεχίζει λέγοντας πως «αυτοί που ήταν τελικά στο ταχύπλοο, αν είχαν πετάξει έστω μια πετσέτα, ένα δείγμα – βοήθειας, μπορεί να μην είχαμε τέσσερις νεκρούς».

Ο Γιώργος στην κατάθεσή του δήλωσε ότι πάνω στο ταχύπλοο ήταν και άλλα δύο άτομα, που δεν του φάνηκαν ηλικιωμένα. Τα συγκεκριμένα στοιχεία περιπλέκουν τα πράγματα και οι αρμόδιοι εξετάζουν εκτενώς τη συγκεκριμένη μαρτυρία.

«Ετσι όπως τον έψαχνα, ρίχνω μια πολύ γρήγορη μάτια και βλέπω έναν άνδρα και μια γυναίκα. Οχι ηλικιωμένους. Επειδή όμως έψαχνα τον αδελφό μου και επειδή ποτέ δεν πίστεψα ότι θα μας παρατήσει και θα γίνει όλο αυτό που γίνεται τώρα -να ψάχνουμε να βρούμε ποιοι ήταν πάνω-, δεν έδωσα σημασία στα χαρακτηριστικά τους και συνέχιζα να ψάχνω τον αδελφό μου, ο οποίος βγήκε στην επιφάνεια περίπου μετά από ένα λεπτό.

Εκεί εγώ ησύχασα, του είπα ότι όλα είναι καλά και να πάει κοντά στο φίλο μου. Εμένα μου είχαν βγει οι ώμοι, δεν μπορούσα να κολυμπήσω με τα χέρια».

Οι τραυματίες αλλά και οι επιβάτες, εκτός από το μεγάλο σοκ που είχαν υποστεί οι ίδιοι, είχαν να αντιμετωπίσουν και σκηνές αποκάλυψης. Τα άψυχα σώματα του καπετάνιου, του πατέρα αλλά και του 5χρονου κοριτσιού ήταν τοποθετημένα και ξεσκέπαστα πάνω στα παγκάκια, στο σημείο που αναμένεις για να ξεκινήσεις για τη νήσο Μονή.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.

 

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese