Οι ερευνητές, σύγκριναν στοιχεία από άνδρες, ηλικίας 30 έως 40 ετών, που έπασχαν από στυτική δυσλειτουργία…
με αυτά από 82 συνομηλίκους τους δίχως προβλήματα στύσεως.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, ένας στους δύο άντρες ηλικίας 40 έως 70 ετών παρουσιάζουν στυτική δυσλειτουργία, η οποία δημιουργεί πολλά προβλήματα στην ποιότητα της ζωής τους και σε εκείνη των ερωτικών συντρόφων τους.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, το 53% των πασχόντων από στυτική δυσλειτουργία είχαν ουλίτιδα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους υγιείς εθελοντές ήταν μόλις 23%.

Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, ότι όταν το εύρημα αυτό συνεκτιμήθηκε και με άλλους παράγοντες κινδύνου (ηλικία, βάρος, εισόδημα, μορφωτικό επίπεδο), προέκυψε ότι οι άντρες με την πιο σοβαρή ουλίτιδα είχαν 3,29 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία.

«Τα ευρήματα της μελέτης μας υποστηρίζουν την άποψη ότι η χρόνια περιοδοντίτιδα είναι παρούσα πολύ συχνότερα στους πάσχοντες από στυτική δυσλειτουργία απ’ ό,τι στους μη πάσχοντες», τόνισε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Φΐθ Ογκούζ, από το Πανεπιστήμιο Inonu στην Τουρκία.

Τέλος, και προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει την περιοδοντική νόσο με αγγειακά προβλήματα, όπως η καρδιοπάθεια, τα οποία με τη σειρά τους επίσης σχετίζονται με την στυτική δυσλειτουργία.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese