Ένα μήνα μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 25ης Ιουλίου στην Χίο, ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε στο βορειοδυτικό κομμάτι του νησιού κατακαίγοντας δασικές και αγροτικές εκτάσεις στην περιοχή της Σιδηρούντας.Τέσσερις είναι οι τραυματίες με εγκαύματα και δύο γυναίκες που είναι σε σοβαρότερη κατάσταση μεταφέρθηκαν στην Αθήνα μέσω ΕΚΑΒ…

Συναγερμός σήμανε για δεύτερη φορά μέσα σε 30 μέρες από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Η αρχική εστία εντοπίστηκε κοντά στο χωριό της Κατάβασης όμως λόγω των θυελλωδών ανέμων, σύντομα επεκτάθηκε προς δύο μέτωπα. Ένα προς το Μάναγρο και ένα προς τη Σιδηρούντα.

Σύμφωνα με το politischios.gr, τα ξημερώματα της Παρασκευής οι φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους στο χωριό, λίγο αργότερα στις αυλές των σπιτιών της Σιδηρούντας ενώ μετά τις 04:30 ο γραφικός οικισμός παραδόθηκε στις φλόγες. Προς στιγμή επικράτησε πανικός αποτράπηκαν όμως τα χειρότερα.
Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, οι έξι τραυματίες είναι όλοι από το χωριό Σιδηρούντα και νοσηλεύονται με εγκαύματα, άλλοι ελαφρά κι άλλοι πολύ σοβαρά.

Το απόγευμα της Παρασκευής Πυροσβεστική και εθελοντές ρίχτηκαν με όλες τους τις δυνάμεις για να ανακόψουν το ενεργό μέτωπο της πυρκαγιάς στο Μετόχι. Οι θυελλώδεις άνεμοι δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης. Από αέρος στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνέβαλε το ελικόπτερο που βρίσκεται στο νησί, ένα από τη Σάμο και ένα αεροπλάνιο, ένα σινούκ αεροπλάνο από την Αθήνα ενώ πεζοπόρα τμήματα έφτασαν στο νησί από τη Θεσσαλονίκη και τη Λέσβο. Στη Χίο επίσης βρέθηκε και ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι καταστροφές

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εξωτερικές ζημιές έχουν υποστεί αρκετά σπίτια, σοβαρότερες μία οικία και μία αγροικία ενώ καταστράφηκε ολοσχερώς ένα όχημα.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese