Οι στόχοι του πρώτου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να υφίστανται παρά τις όποιες αποκλίσεις, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Δύσκολα μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν διαπραγματεύτηκε, είπε ο υφυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι αν κάποιος συγκρίνει τα δύο τελευταία χρόνια διακυβέρνησης με τις…
προηγούμενες κυβερνήσεις, θα διαπιστώσει πως η τωρινή κυβέρνηση έχει καλύτερες επιδόσεις.

«Υπήρχε ένα πρόγραμμα. Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά τη διαμόρφωση της πολιτικής δεν ήμασταν οι μόνοι παίκτες. Αναγκαστήκαμε να αποκλίνουμε από τους στόχους και εκεί οδηγηθήκαμε στις εκλογές», ανέφερε ο υφυπουργός.

Για την επιβολή των επιπλέον φορο-μέτρων και του ΕΝΦΙΑ ο κ. Μάρδας διαβεβαίωσε ότι αυτά δεν θα είναι μόνιμα και θα έχουν βραχυχρόνια ισχύ καθώς «το ζητούμενο είναι «να αυξηθεί η πίτα της οικονομίας όπως θα γίνει από το 2017».

«Σαφώς ο κόσμος κουράστηκε, αλλά για να σηκωθεί ένα τρένο και να μπει σε άλλη σιδηροτροχιά, θέλει χρόνο» πρόσθεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.      

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese