Πρόστιμο ύψους 63.000 ευρώ επέβαλλε η εφορία στον σύλλογο αιμοδοτών Φερών έπειτα…
από φορολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα βιβλία του συλλόγου, για το διάστημα 2000-2009.

Το θέμα προκάλεσε τις αντιδράσεις Τερών καθώς και των βουλευτών του ΚΚΕ, Ιωάννη Δελή και Σάκη Βαρδαλή, οι οποίοι και κατέθεσαν υπουργό Οικονομικών την επιστολή διαμαρτυρίας που έλαβαν από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

Το διοικητικό συμβούλιο υποστηρίζει πως κατά τον έλεγχο αναγνωρίστηκαν μόνο τα έσοδα και δεν έγινε δεκτό τίποτα από τα έξοδα, με την αιτιολογία της απουσίας τιμολογίων, τα οποία όμως ο σύλλογος δεν ήταν υποχρεωμένος να κατέχει, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

«Μας αντιμετώπισαν σαν μια εμπορική επιχείρηση πράγμα το οποίο δεν είμαστε. Είμαστε εθελοντές διαθέτουμε τον χρόνο μας το μεράκι μας προσπαθώντας να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο μας. Βρισκόμαστε σε απόγνωση, δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσουμε το ποσό αυτό», υπογραμμίζουν.

Η επιστολή του συλλόγου:

Αξιότιμε Κ. Βουλευτά

Απευθυνόμαστε σε εσάς με αυτήν την επιστολή διαμαρτυρίας- καταγγελίας για ενημέρωση σας
Είμαστε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών φερών και έδρα μας οι Φέρες Έβρου, οικισμός του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Σκοπός του συλλόγου όπως ορίζει το καταστατικό μας είναι η διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και η συγκέντρωση εθελοντικού αίματος για τον άγνωστο πάσχοντα.

Στα χρόνια λειτουργίας μας έχουμε προσφέρει περισσότερες από 25.000 μονάδες εθελοντικού αίματος, είμαστε αναλογικά με τον πληθυσμό μας ο πρώτος σύλλογος σε όλη την Ελλάδα και έχουμε βραβευτεί γι αυτό από το υπουργείο υγείας και από διάφορους άλλους φορείς.

Θέλουμε να καταγγείλουμε μια κατάφορη αδικία σε βάρους του συλλόγου μας.

Τον Φεβρουάριο του 2016 ζήτησε η εφορία να ελέγξει τα βιβλία μας από το 2000 έως το 2009. καλή τη πίστη και έχοντας την πεποίθηση πως είμαστε εντάξει σε όλα τα δώσαμε.

Το αποτέλεσμα πρόστιμα 63.000 ευρώ. Το γιατί; Ενώ δέχτηκε όλα τα έσοδα που εμείς τους παρουσιάσαμε δεν δέχτηκε τίποτα από τα έξοδα γιατί δεν υπήρχαν τιμολόγια που ο σύλλογος δεν ήταν υποχρεωμένος να κατέχει (περ. ε΄της παρ.1 του αρθρ 99 Ν.2238/94 ΚΦΕ).

Μας αντιμετώπισαν σαν μια εμπορική επιχείρηση πράγμα το οποίο δεν είμαστε. Είμαστε εθελοντές διαθέτουμε τον χρόνο μας το μεράκι μας προσπαθώντας να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο μας.
Βρισκόμαστε σε απόγνωση, δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσουμε το ποσό αυτό.

Ο σύλλογος δεν έχει έσοδα από πουθενά. Δεν έχουμε συνδρομές μελών προσπαθούμε να επιβιώσουμε με τα ελάχιστα που βγάζουμε από εκδηλώσεις. και μια μικρή επιχορήγηση του δήμου.
Μόνο με την δική σας άμεση πολιτική παρέμβαση μπορεί να αποφευχθεί αυτή η αδικία η οποία μας οδηγεί σε διάλυση.

Αναλογιστείτε ότι Σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα κι ότι αν εκλείψουν η πολιτεία θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες, οικονομικές και ανθρωπιστικές.
παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

Για οποιονδήποτε πληροφορία -διευκρίνιση είμαστε στην διάθεση σας.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese