“Η κυβέρνηση υποκύπτει συνεχώς στις πιέσεις των Ευρωπαίων” τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Ν. Χουντής μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Με αφορμή τη νέα “απαράδεκτη παρέμβαση” της Κομισιόν στην Ελληνική Δικαιοσύνη, για την υπόθεση των κατηγορουμένων για απιστία εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ…
“τα οποία είχε διορίσει το ίδιο το Eurogroup”, ο κ. Χουντής επιτέθηκε και στην ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι, στην ουσία, «η ελληνική κυβέρνηση υποκύπτει συνεχώς στις πιέσεις των Ευρωπαίων και δημιουργεί καταστάσεις απαράδεκτες για την Ελληνική Δικαιοσύνη». Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τον Κανονισμό για το νέο Υπερταμείο που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο (ν.4389/2016), με τον οποίο καθίσταται σχεδόν αδύνατη η παραπομπή παρόμοιων περιπτώσεων για απιστία στο μέλλον. 
Όπως σημείωσε ο κ. Χουντής ο Κανονισμός λειτουργίας του νέου Υπερταμείου προβλέπει ότι, εφόσον υπάρχει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν είναι δυνατή η παραπομπή τους. Ο κ. Χουντής μνημόνευσε, μάλιστα, το σχετικό άρθρο: «Στο μέτρο που απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει καταστεί αντικείμενο ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι δεσμευτική σε κάθε αστικό και ποινικό δικαστήριο αποκλειστικά για τα θέματα που έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο με βάση στοιχεία που έχουν υποβληθεί».

Δηλαδή, αν το 2014 ίσχυε αυτός ο νόμος, η παραπομπή των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, που με πόρισμα της Εισαγγελίας του Ανώτατου Δικαστηρίου ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο με 580 εκ. ευρώ, θα ήταν πρακτικά αδύνατη, υπογράμμισε ο κ. Χουντής.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese