Τη γέννηση ενός λευκού ρινόκερου γιορτάζουν στο πάρκο άγριας ζωής, στην πόλη Ραμάτ Γκαν, στην περιφέρεια του Τελ Αβίβ, στο …
Ισραήλ.

Το αρσενικό ρινοκεράκι ήρθε στον κόσμο την περασμένη εβδομάδα στο ζωολογικό πάρκο στην Ραμάτ Γκαν, οι ιθύνοντες του οποίου δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους, για τον «ερχομό» του νέου μέλους, καθώς οι λευκοί ρινόκεροι είναι είδος που απειλείται με εξαφάνιση.
Όπως λένε οι υπεύθυνοι του πάρκου, η μαμά ρινοκερίνα, η 23χρονη πλέον Τάντα, φροντίζει και προσέχει το παιδί της, όπως κάνουν όλες οι μαμάδες με τα μικρά τους.
Μιλώντας στο Reuters οι υπεύθυνοι του ζωολογικού πάρκου εξηγούν ότι η γέννηση του μικρού ρινόκερου είναι σημαντική, όχι μόνο για το συγκεκριμένο πάρκο στο Ισραήλ, αλλά γενικά για το είδος των λευκών ρινόκερων, που κινδυνεύει με εξαφάνιση.
Ο λευκός ρινόκερος, γνωστός και ως πλατύρρινος, είναι ο μεγαλύτερος των αφρικανικών ρινόκερων με μήκος που φτάνει τα 4 μέτρα, ύψος τα 2 μέτρα και βάρος τους 3 τόνους. Φέρει δύο κέρατα, ενώ το χείλος του είναι πλατύ.
Ζει κυρίως στις περιοχές της Νοτίου Αφρικής. Χαρακτηρίζεται ως πιο κοινωνικός, ζει σε μικρές ομάδες και είναι σπάνια επιθετικός. Το χρώμα του δέρματός του είναι γκριζωπό και δεν σχετίζεται με την ονομασία του.
Χαρακτηριστικό των αφρικανικών ρινόκερων είναι η συμβίωση τους με ένα είδος πτηνού, τους βουφάγους, που τρέφονται με παράσιτα του δέρματος.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese