Περίπου 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα απομακρυνθούν από διοικητικές θέσεις στη Βενεζουέλα με εντολή…


 της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο καθώς «είναι ενάντια στην επανάσταση».
Ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού κόμματος PSUV, Χόρχε Ροντρίγκες δήλωσε: «Με εντολή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο καλέσαμε 5 υπουργούς της κυβέρνησης για να τους δώσουμε μια λίστα με τα ονόματα εκείνων που, ενώ πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, βρίσκονται σε θέσεις εμπιστοσύνης του δημοσίου. Δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις άνθρωποι που είναι ενάντια στην επανάσταση».

Οι εργαζόμενοι έχουν προθεσμία 48 ωρών.
Οι συγκεκριμένοι δημόσιοι υπάλληλοι είχαν υπογράψει μαζί με άλλα δύο εκατομμύρια πολιτών υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την καθαίρεση του Νικολάς Μαδούρο, που έχει ζητήσει η αντιπολίτευση. Μάλιστα πολλοί από τους πολίτες δεν ανήκουν στην αντιπολίτευση.
Η κυβέρνηση έκανε λίστες με τα ονόματα όσων υπέγραψαν υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος και εντόπισε ποιοι από αυτούς εργάζονται στον δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου στη Βενεζουέλα, πρόκειται για περίπου 4 χιλιάδες άτομα. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πάντως, αν οι υπάλληλοι αυτοί θα μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου ή θα απολυθούν οριστικά.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες κατήγγειλε ότι ο Μαδούρο παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και υποστήριξε ότι άνθρωποι που πρόσκεινται στην κυβέρνηση έχουν εξαπολύσει απειλές και διώξεις εναντίον όσων έχουν ψηφίσει υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. «Κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να απολύεται λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων. Μετα ο Μαδούρο να μη παραπονιέται αν οδηγηθεί σε κάποιο Διεθνές Δικαστήριο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο κ. Καπρίλες.
Ο Νικολάς Μαδούρο, είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες ότι αν η αντιπολίτευση προσπαθήσει να προχωρήσει σε πραξικόπημα εναντίον του, θα εξαπολύσει τέτοιες διώξεις που ο Ερντογάν θα θυμίζει «μωρό σε κούνια».

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese