Aπο το kourdistoportokali
Mπανανία, Κολομβία των Βαλκανίων, τριτοκοσμικό κράτος, όποιον απαξιωτικό χαρακτηρισμό κι αν χρησιμοποιήσετε ταιριάζει γάντι στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Αίφνης κι ενώ βρισκόμαστε στο έκτο έτος των Μνημονίων και τίποτε στη χώρα δεν κινείται, ουδεμία επένδυση δεν γίνεται, μεγάλο μέρος του πληθυσμού βιώνει την απόλυτη φτωχοποίηση, 9 από τους υποτιθέμενους πιο ισχυρούς εγχώριους επιχειρηματίες παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες…

Από τον Ian Ford

Μάλιστα η διαδικασία του διαγωνισμού δεν θα μπορούσε να γίνει πιο απαξιωτική και ατιμωτική και για τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Παρόλα αυτά όμως την ερχόμενη Τρίτη θα λάβουν μέρος για να αποκτήσουν μια άδεια καναλάρχη.

Τα χνώτα μεγάλου μέρους του λαού μυρίζουν φτώχια και πείνα, η Εκκλησία, που πάει πακέτο με τις νοσηρές κυβερνήσεις, αναλαμβάνει να ταίζει τους φτωχοποιημένους και η κυβέρνηση κραδαίνει 4 μεταξωτά βρακιά και φωνάζει:

-Aπό αυτά τα 4 μεταξωτά βρακιά σας χωρίζει μόνο το πορτοφόλι σας…

Και τότε επιχειρηματίες όπως ο Μαρινάκης, ο Βαρδινογιάννης, ο Αλαφούζος, ο Κυριακού, ο Σαββίδης, ο Καλογρίτσας, ο Βρυώνης, ο Κοντομηνάς σπεύδουν να λάβουν μέρος στον πλειστηριασμό για τα 4 μεταξωτά βρακιά. Και μάλιστα σε μια απολύτως ατιμωτική διαδικασία για τους ίδιους που μπάζει από παντού.

Και επειδή το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Μπαρουφολογίας βρίσκεται στη Καλλιθέα το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” αφιερώνει σε κυβέρνηση και συμμετέχοντες τους στίχους του ποιητή Νίκου Καρβέλα:

Με δυο κατοστάρικα από την Καλλιθέα
όσο πιο φθηνιάρικα τόσο πιο ωραία
γιατίιιιιιιιι; γιατίιιιιιιιιιι;
να ντρέπομαι επειδή γουστάρω δηλαδή
τα εσώρουχα σου
με φέρνουν πιο κοντά σου
δεν γουστάρω κυριλέ
μα τα πρόστυχα τα μαύρα τα εσώρουχα σου…
Οταν ο Τσίπρας και ο Παππάς γεράσουν καπνίζοντας πούρα θα αναπολούν την ημερομηνία 30 Αυγούστου 2016.

-Ρε συ Νίκο, μπορεί σαν κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά εκείνο το μακρινό 2016 να κάναμε μια τρύπα στο νερό, καταφέραμε όμως την Τρίτη 30  Αυγούστου 2016 να μαντρώσουμε 9 νταβατζήδες στο ίδιο κτίριο…

.Μεγάλες στιγμές ρε συ Αλέξη, το θυμάμαι σαν τώρα…

Στόχος της δημοπρασίας η μεγιστοποίηση του τιμήματος για το ελληνικό Δημόσιο. Σε συνεργασία με επιστήμονες εξειδικευμένους στη θεωρία των δημοπρασιών, πραγματοποιήθηκε συνδυασμένη μελέτη του αριθμού των αδειών και του πιθανού αριθμού συμμετεχόντων και καταρτίσθηκε η διαδικασία δημοπράτησης με στόχο τη μεγιστοποίηση του τιμήματος.

Προφανώς η κυβέρνηση μας κάνει πλάκα. Την στιγμή που ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟΣ και ΜΕGA έχουν θαλασσοδάνεια 622.000.000 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία ποτέ δεν πρόκειται να αποπληρωθούν εάν τελικώς η κυβέρνηση θα εισπράξει 60.000.000 εκατομμύρια ευρώ πουλώντας 4 άδειες θα λύση το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.

Πίτσες μπλέ. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να στήσει την δική της διαπλοκή και τίποτε άλλο.

Χάντρες, καθρεφτάκια, τηλεοπτικές άδειες μέσα σε ατμόσφαιρα γενικότερης ένδειας.

Οπως και να το δεις η υπόθεση είναι τραγελαφική και γελοία και θα καταγραφεί ως μια ακόμη παρωδία της ελληνικής ιστορίας.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.  • Peter Pan 4

    Το πάμε στοίχημα ποιοί θα είναι οι νικητές ε? Ευκολακι ?

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese