Μια νέα μελέτη φέρνει στο φως μια διαφορετική απάντηση για τη στuτική δυσλειτουργία, που ταλαιπωρεί κάποιους άντρες…

και υποστηρίζει ότι τα προβλήματα της στúσης τους μπορεί να σχετίζονται με το πόσο καλή ήταν η σχέση που είχαν μικροί με τη μητέρα τους. Επίσης, η ίδια μελέτη απέδειξε ότι τα προβλήματα στον έpωτα είναι πιθανότερα σε όσους άνδρες αργούν να εpωτευτούν.

Στην έρευνα συμμετείχαν 960 άνδρες, ηλικίας 15 έως και 88 ετών, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με τη σeξουαλική τους ζωή και τα τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της σeξουαλικής επαφής.

Επιπλέον, απάντησαν σε ερωτήσεις αναφορικά με τη σχέση που είχαν με τη μητέρα τους, καθώς και σε ποια ηλικία εpωτεύτηκαν για πρώτη φορά.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Charles της Πράγας θέλησαν να εξακριβώσουν μέσα από αυτή την έρευνα κατά πόσο μπορεί να συνδέονται τα προβλήματα της στúσης και της πρόωρης εκσπεpμάτισης με τα παραπάνω στοιχεία.

Όπως διαπίστωσαν, η σχέση των ανδρών με τη μητέρα τους είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ηλικία του πρώτου τους έρωτα, ενώ αυτά τα δύο στοιχεία με τη σειρά τους φαίνεται ότι παίζουν ρόλο στον κίνδυνο που ελλοχεύει για την εμφάνιση προβλημάτων στη σeξουαλική τους ζωή αργότερα.

Ακόμα, αποδείχτηκε ότι οι άντρες που είχαν ερωτευτεί πιο νωρίς ηλικιακά είχαν καλύτερη βαθμολογία στα ερωτηματολόγια για τη στuτική δυσλειτουργία, σε αντίθεση με εκείνους που άργησαν να ερωτευτούν, ενώ οι ίδιοι άντρες είχαν και μεγαλύτερη πιθανότητα να απαντήσουν ότι είχαν καλή σχέση με τη μητέρα τους. Από την άλλη, όσοι ανέφεραν ότι είχαν κακή σχέση με τη μητέρα τους, αφενός άργησαν να ερωτευτούν, αφετέρου είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσουν πρόωρη εκσπεpμάτιση ή και προβλήματα στúσης.

Σχετικά τώρα με όσους από τους άντρες δεν είχαν ερωτευτεί ποτέ, αυτοί είχαν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν προβλήματα στη στúση τους και να έχουν πρόωρη εκσπεpμάτιση.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα παραπάνω θέματα στη σeξουαλική υγεία των αντρών οφείλονται σε ψυχολογικές συγκρούσεις που αντιμετωπίζουν και οι οποίες τους στιγματίζουν όταν είναι ακόμα μικροί, αλλά και τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή, προκαλώντας τους σωματικά συμπτώματα.

Ωστόσο, μας ενημερώνουν πως αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι απόλυτα, ούτε φανερώνουν ότι τα ψυχολογικά προβλήματα από τις σχέσεις ενός παιδιού με την οικογένειά του μπορούν να επηρεάσουν αργότερα τη σeξουαλική του ζωή. Η συγκεκριμένη μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Journal of Sexual Medicine» και αφορούσε αποκλειστικά ετεpοφυλόφιλους άντρες.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese