Με ρυθμό ανάπτυξης 14,2% «έτρεξε» η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά κατά τη διάρκεια του φετινού…
επταμήνου (Ιανουάριος – Ιούλιος).

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, από τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ που διαχειρίζεται η Cosco, διακινήθηκαν συνολικά 2 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, έναντι 1,76 εκατ. το αντίστοιχο επτάμηνο του 2015, ενώ τους επόμενους μήνες, μετά και την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ από τον κινεζικό κολοσσό, προβλέπεται ακόμα μεγαλύτερη αύξηση, δεδομένου ότι θα ενοποιούνται και τα στοιχεία από την Προβλήτα Ι που ανήκει στον ΟΛΠ.

Η επίδοση του φετινού επταμήνου διατηρεί αμετάβλητο και τον φετινό στόχο της διοίκησης για αύξηση της σχετικής δραστηριότητας σε περίπου 3,2 – 3,3 εκατ. εμπορευματοκιβώτια ετησίως, έναντι 3 εκατ. που διακινήθηκαν το 2015, χωρίς να αποκλείεται μάλιστα να υπερκεραστεί η σχετική πρόβλεψη.

Άλλωστε, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, οι μηνιαίες επιδόσεις της ΣΕΠ (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά), θυγατρικής της Cosco στον Πειραιά, συνεχώς καταγράφουν νέα ιστορικά υψηλά. Συγκεκριμένα, τον φετινό Ιούλιο διακινήθηκαν συνολικά 323,3 χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια, έναντι 280,6 χιλιάδων εμπορευματοκιβωτίων που είχαν διακινηθεί τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Πρόκειται για μέγεθος αυξημένο κατά 15,2%, το οποίο μάλιστα συνιστά και νέο ιστορικό υψηλό, από την έναρξη της παρουσίας της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Ανάλογο ρεκόρ είχε σημειωθεί και τον προηγούμενο μήνα (Ιούνιος 2016), όταν είχαν διακινηθεί συνολικά 314.000 εμπορευματοκιβώτια. Μάλιστα, στελέχη της ΣΕΠ εκτιμούν ότι αν δεν είχαν παρουσιαστεί τα φετινά προβλήματα με τις σιδηροδρομικές συνδέσεις και κυρίως με το «μπλόκο» στον κόμβο της Ειδομένης, είναι πιθανό οι φετινές επιδόσεις να ήταν ακόμα καλύτερες.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese