Το μοναδικό σπίτι του Τομ Φορντ, του διάσημου Αμερικανού σχεδιαστή βρίσκεται στη …
Santa Fe. Πρόκειται για ένα ράντζο πολυφωτογραφημένο και διάσημο παγκοσμίως σχεδιασμένο από τον Ταντάο Άντο, έναν από τους πιο διάσημους αρχιτέκτονες του κόσμου. Το ράντζο λέγεται Cerro Pelon και η τιμή του αγγίζει τα 75εκ. δολάρια. Είναι 20.662 στρέμματα και έχει μια κύρια κατοικία, μια πισίνα στην οποία αντικατοπτρίζονται τα γύρω κτίσματα, έναν αχυρώνα, ξενώνες, εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους ιππασίας.

Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με το ράντσο Silverado, μια πόλη χτισμένη σαν ένα σύνολο για το 1985 που έδωσε την ονομασία της στην ομώνυμη ταινία. Ο Τομ Φορντ ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στους οίκους Gucci και Yves Saint Laurent, και σήμερα διευθυντής της A Single Man. Ο Ford είναι επίσης ένας συλλέκτης έργων τέχνης, και η συλλογή του περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα όπως των Alexander Calder, Ellsworth Kelly και Andy Warhol. Ο αρχιτέκτονας του σπιτιού Ταντάο Άντο πήρε το 1995 το βραβείο Pritzer, την μεγαλύτερη διάκριση στον κόσμο της αρχιτεκτονικής και τα έργα του είναι διάσημα σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese