Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι επτά τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν στο Καράτσι ανάμεσα στην αστυνομία και υποστηρικτές του ισχυρότερου κόμματος, οι οποίοι προκάλεσαν καταστροφές στις εγκαταστάσεις ενός ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού…

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν λίγη ώρα αφού ο ηγέτης του Κινήματος Μουτάχιντα Κουάμι (Ενωμένο Εθνικό Κίνημα, MQM), ο Άλταφ Χουσάιν, ο οποίος ζει εξόριστος στο Λονδίνο, υποδαύλισε την οργή των υποστηρικτών του εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ARY, καταγγέλλοντας ότι η κάλυψή του στις δραστηριότητες του κόμματός του και σε μια απεργία πείνας που κάνουν εργαζόμενοι είναι κάθε άλλο παρά ικανοποιητική.

Οπαδοί του MQM επιτέθηκαν στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου λίγη ώρα μετά από το καταγγελτικό τηλεφώνημα του ηγέτη τους. Συγκρούστηκαν επίσης με αστυνομικούς, οι οποίοι προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

«Ένας άνδρας διακομίστηκε (στο νοσοκομείο) νεκρός από σφαίρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σίμι Τζαμάλι, διευθύντρια ενός δημόσιου νοσοκομείου στο Καράτσι. 

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese