Απορρίπτει ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου κάθε κατηγορία εναντίον για παρατυπίες στον τρόπο υπολογισμού του…
δημοσιονομικού ελλείμματος το 2009.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής», μετά και την εκ νέου παραπομπή του σε βαθμό κακουργήματος για τα επίμαχα στοιχεία, ο κ. Γεωργίου τονίζει ότι η μεθοδολογία που εφαρμόστηκε για το 2009 είναι «αυτή ακριβώς που εφαρμόζεται και τώρα για την κατάρτιση των στοιχείων για το έλλειμμα και το χρέος».

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ θεωρεί ότι είναι αποδιοπομπαίος τράγος για τους έλληνες πολιτικούς, οι οποίοι αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την κατάρρευση της χώρας.

«Το έλλειμμα και το χρέος μετρήθηκαν με πλήρη εφαρμογή των σχετικών ευρωπαϊκών κανονισμών και των διεθνών στατιστικών αρχών», προσθέτει ο κ. Γεωργίου.

Τονίζει δε ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος, συν τη μεθοδολογία κατάρτισής τους, έχουν πιστοποιηθεί ως ορθά και ακριβή σε 12 συνεχόμενες εξαμηνιαίες επιθεωρήσεις από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese