Από τον Γιώργο Λ. Παπαχατζή
Κλέβει την παράσταση με τα σμαραγδένια νερά, τις υπέροχες αμμουδιές, τα υπαίθρια «γλυπτά»… και τις καμάρες που σχηματίζουν οι πελώριοι βράχοι στη νότια ακτή της Πορτογαλίας που βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό και δεν αποτελεί τυχαία τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμός της χώρας, αλλά και έναν από τους διασημότερους της νότιας Ευρώπης. Ο λόγος για το Αλγκάρβε.

Η ονομασία του προέρχεται από την αραβική λέξη «Αλ Γκαρμπ» που σημαίνει «η Δύση» και αποτελεί την τρίτη πλουσιότερη περιφέρεια της Πορτογαλίας, μετά τη Λισαβόνα και τη Μαδέρα.

Η πολυφωτογραφημένη ακτογραμμή με τη χαρακτηριστική άγρια αλλά ελκυστική ομορφιά, η υπέροχη ακτή ανάμεσα στον Φάρο και το Λάγκους με τους εκατοντάδες λουόμενους, τα κοσμοπολίτικα θέρετρα της Αλμπουφέιρα και του Πορτιμάουν και η γραφική ομορφιά της Tαβίρα, ανατολικά του Algarve, συνθέτουν ένα τοπίο που μονοπωλεί την καλοκαιρινή ταξιδιωτική ατζέντα!

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese