Άνδρας από την Ινδία επιδιδόταν επί δύο ολόκληρους μήνες στην κατάποση μαχαιριών, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο χειρουργικό…
κρεβάτι για την αφαίρεση 40 λεπίδων από το στομάχι του. “Είχε μια ακόρεστη επιθυμία να καταναλώνει μέταλλο. Ακόμη και για έμπειρους χειρουργούς όπως εμείς, το θέαμα ήταν τρομακτικό” σημειώνει η επικεφαλής της εγχείρισης Δρ. Jatinder Malhotra.

“Ένα μικρό λάθος θα μπορούσε να στοιχίσει τη ζωή του ασθενή. Στα 20 χρόνια που εξασκώ το επάγγελμα, δεν έχω δει ποτέ μου κάτι παρόμοιο” αναφέρει η γιατρός, που σημειώνει στο CNN πως χρειάστηκαν δύο εικοσιτετράωρα σε εκείνη και την ομάδα της, προκειμένου να βγάλουν διάγνωση και να καταλήξουν στον τρόπο χειρουργικής αφαίρεσης των λεπίδων.

Ανάμεσα στα μαχαίρια, οι γιατροί βρήκαν και ‘σπαστά’-τύπου σουγιά, που ανοιγμένα έφταναν τα 18 εκατοστά. “Όταν βγάλαμε τα μαχαίρια, άλλα ήταν κλειστά, άλλα ανοιγμένα και κάποια είχαν αρχίσει να σκουριάζουν και να σπάνε” σημειώνει η γιατρός. Ο ασθενής είναι 42 ετών, πατέρας δύο παιδιών. “Λυπάμαι που απογοήτευσα την οικογένειά μου. Θα είμαι αιώνια ευγνώμων στους γιατρούς και το νοσοκομείο που μου έσωσαν τη ζωή” αναφέρει.

“Δεν ξέρω γιατί συνήθιζα να καταπίνω μαχαίρια” αναφέρει ο Ινδός στο CNN. “Μου άρεσε η γεύση και εθίστηκα, όπως άνθρωποι εθίζονται στο αλκοόλ και άλλα πράγματα”. Η χειρουργός του πάντως πιστεύει πως ο ασθενής πάσχει από μια σπάνια ψυχική ασθένεια. Άλλωστε, οι γιατροί διαπίστωσαν και εκείνοι με τη σειρά τους πως ο Ινδός άρχισε να αποζητά τη γεύση του μετάλλου και των λεπίδων που κατάπινε.

Ο 42 ετών άνδρας άλλωστε είχε κατορθώσει να κρατήσει μυστικό τον εθισμό του από την οικογένειά του, ενώ σήμερα δηλώνει πως σκοπεύει να μην ακουμπήσει καν άλλο μαχαίρι στη ζωή του. Η ιατρική ομάδα που ανέλαβε την εγχείρισή, θέλοντας να προλάβει μελλοντικό υποτροπιασμό συμβούλεψε τον ασθενή αν ποτέ νιώσει ακατανίκητη έλξη για σίδηρο, τότε αντί για μαχαίρια να δοκιμάσει σπανάκι. Εμείς από την πλευρά μας αναρωτιόμαστε πως γίνεται κανείς στην οικογένεια να μην διαπιστώσει πως λείπουν από το συρτάρι της κουζίνα 40 μαχαίρια!

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese