Αν ανήκετε σε αυτούς που πήραν …
την τελευταία αναβάθμιση σε Windows 10, αλλά αναρωτιέστε γιατί δεν λειτουργεί η USB webcam, δεν είναι κάποιο πρόβλημα της Microsoft. Απ’ ότι φαίνεται αυτό είναι ένα πρόβλημα που έχουν πολλοί χρήστες μετά την αναβάθμιση.

Οι αναφορές λένε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στις αλλαγές που έφερε το update, στο οποίο η Microsoft δεν επιτρέπει πλέον στις USB webcams να κάνουν stream σε MJPEG ή H264. Αντιθέτως επιτρέπει μόνο YUY2 κωδικοποίηση. Αυτό δεν έγινε εξαιτίας κάποιου λάθους, αλλά επιτούτου λόγω ανησυχιών ότι τα κωδικοποιημένα streams μπορεί να αντιγραφούν, επομένως η Microsoft περιόρισε τις μεθόδους εισαγωγής για να εμποδίσει κάτι τέτοιο.

Οι χρήστες αναφέρουν ότι όταν χρησιμοποιούν τις webcams τους σε προγράμματα όπως το Skype, έχουν προβλήματα όπως το πάγωμα. Τα καλά νέα είναι ότι η Microsoft γνώριζε πως αυτό θα μπορούσε να φέρει προβλήματα και ετοιμάζεται να λύσει το πρόβλημα με διορθωτική αναβάθμιση που αναμένεται μέσα στον Σεπτέμβριο (μέχρι τότε υπομονή).

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese