Αν θέλεις να αποκτήσεις όλα τα οφέλη από τα φρούτα που καταναλώνεις, οι ειδικοί αναφέρουν…
ότι υπάρχει μία ιδανική στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής τους, στην οποία είναι καλύτερο να τα καταναλώσεις.

«Τα φρούτα βρίσκονται στο απόγειο της διατροφικής τους αξίας όταν τα κόβεις από το δέντρο τους ή το κλήμα τους», αναφέρει η  Karen Ansel, R.D., ειδικός σε θέματα διατροφής.

Άλλα όταν συλλέγεται ένας καρπός, και ταξιδεύει για μέρες με ένα φορτηγό ή κάθεται στο ράφι ενός μαγαζιού, τότε η αξία του αρχίζει να πέφτει.

«Ευτυχώς, πολλές από τις βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά που παίρνεις από τα φρούτα δεν αλλάζουν σημαντικά με την πάροδο του χρόνου», λέει η Gina Keatley, πιστοποιημένη διαιτολόγος-διατροφολόγος στη Νέα Υόρκη. Εκείνη απαριθμεί στοιχεία, όπως το κάλιο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός καθώς και την αντιοξειδωτική ικανότητα ενός φρούτου.

Το μεγαλύτερο πιθανό πρόβλημα με τα φρούτα με την πάροδο του χρόνου, όμως, είναι η περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα. Αν και η Ansel τονίζει ότι μάλλον θα πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο για τη ζάχαρη που λαμβάνουμε από άλλες πηγές, σε αντίθεση με αυτή των φρούτων, ωστόσο, η διαδικασία της ωρίμανσης φέρει επιπτώσεις στην περιεκτικότητα των σακχάρων των φρούτων αλλά και σε άλλα θρεπτικά τους συστατικά.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese