Το Ιράν ανακοίνωσε ότι σταματούν προς το παρόν οι επιδρομές της Ρωσίας στη Συρία από μια από τις αεροπορικές του βάσεις, ενώ ο Ιρανός υπουργός Άμυνας άσκησε κριτική στη σύμμαχο χώρα. Ο υπουργός Άμυνας Χοσεΐν Ντεγάν επέκρινε σε τηλεοπτική συνέντευξή του που μεταδόθηκε στη Μόσχα για την ανακοίνωση δημοσίως της χρήσης από τις δυνάμεις της μιας βάσης στο Ιράν…

για την πραγματοποίηση πληγμάτων στη Συρία όπου υποστηρίζει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στον πόλεμό τους κατά των ανταρτών και των τζιχαντιστών.

“Φυσικά οι Ρώσοι θέλουν να δείξουν ότι είναι μια υπερδύναμη και μια χώρα με επιρροή (…)”, ωστόσο πίσω από την ανακοίνωση των επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν από το έδαφος του Ιράν, κρύβεται μια βούληση “να προβληθούν, χωρίς να λάβουν υπόψη” το Ιράν, σημείωσε.

Οι επιδρομές που έγιναν την περασμένη εβδομάδα εντάσσονται στο πλαίσιο μιας “συγκεκριμένης και εγκεκριμένης αποστολής και αυτή έχει τελειώσει τώρα. Αυτοί (οι Ρώσοι) πραγματοποίησαν τις επιδρομές αυτές και έφυγαν”, διευκρίνισε παράλληλα σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Γασεμί μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Τεχεράνη.

Ωστόσο ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης νέων παρόμοιων ρωσικών αποστολών, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από “την κατάσταση στην περιοχή” και θα χρειαστεί “την έγκρισή μας”.

Το Ιράν και η Ρωσία είναι οι κύριοι σύμμαχοι των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο που μαστίζει τη χώρα του εδώ και περισσότερα από 5 χρόνια.

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese