Ο Κάο Ουενσουάν, ένας από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας στην Κίνα, τιμήθηκε με το…
βραβείο «Χανς Κρίστιαν Άντερσεν» και έγινε ο πρώτος Κινέζος λογοτέχνης στον οποίο απονέμεται αυτή η διεθνής διάκριση, η υψηλότερη στον κόσμο του παιδικού βιβλίου.

Ο Κάο μοιράστηκε το βραβείο, που απονέμεται κάθε δύο χρόνια, με τη Γερμανίδα εικονογράφο Ρότραουτ Σουζάνε Μπέρνερ, η οποία ωστόσο δεν παρέστη στην τελετή απονομής που έγινε στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, παρουσία 300 εκδοτών, αναγνωστών και μελών της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για Παιδιά και Νέους (IBBY).

«Τα βιβλία του Κάο Ουενσουάν δεν λένε ψέματα για την κατάσταση του ανθρώπου. Παραδέχονται ότι η ζωή μπορεί συχνά να είναι τραγική και ότι τα παιδιά μπορεί να υποφέρουν», είπε στην ομιλία της η Πατρίσια Αλντάνα, πρόεδρος της επιτροπής του βραβείου «Χανς Κρίστιαν Άντερσεν».
«Αρχίζω να αισθάνομαι λίγο ενθουσιασμό, όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά για την αναγνώριση της κινεζικής λογοτεχνίας στο σύνολό της» είπε ο 62χρονος Καθηγητής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, Κάο Ουενσουάν.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese