Τη δυνατότητα να απολαύσει μια μοναδική εμπειρία, το μπάνιο σε 980 μέτρα υψόμετρο, έχει…
όποιος φτάσει μέχρι τις “Κολυμβήθρες” που βρίσκονται στο δρόμο μεταξύ Μεγάλου και Μικρού Πάπιγκου. Εκεί η διάβρωση των νερών του ρέματος “Ρογκοβού” που κατεβαίνει από την δυτικότερη κορυφή της Τύμφης, τον Λάπατο δημιουργεί μικρά κοιλώματα που συγκεντρώνουν το νερό αλλά και πολλούς μικρούς καταρράκτες.

Οι “Οβίρες”, όπως τις ονομάζουν οι ντόπιοι, είναι οι μικρές λίμνες που σε κάποιο σημείο σχηματίζει το ρέμα και η μία μικρή λίμνη διαδέχεται την άλλη μέσα από μικρούς καταρράκτες και σε συνδυασμό με την πυκνή βλάστηση της περιοχής, δημιουργώντας ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς, ιδανικό για εξερεύνηση. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, ο Αλή Πασάς επέλεγε τις “κολυμπήθρες” Ρογκοβού στο Πάπιγκο για τα καλοκαιρινά του μπάνια, αφούτον γοήτευε η σπάνια και συνάμα άγρια ομορφιά του τοπίου. Στο συγκεκριμένο βιότοπο υπάρχει πυκνή βλάστηση με δάσος, που έχει βελανιδιές, οξιές, αρκουδοπούρναρα, κρανιές, οστρυές, φλαμουριές, σφενδάμια και κράταιγους, ενώ κάτω από τα δέντρα και πάνω στα βράχια φυτρώνουν σπάνια λουλούδια.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese