Κατασκευές μιας φτηνής αντιπολιτευτικής στόχευσης και πολιτική σπέκουλα για ένα…
τραγικό συμβάν, χαρακτήρισε ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας τις βολές που δέχθηκε για τις δηλώσεις του σχετικά με το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ.Δρίτσας τόνισε πως η μόνη του παρέμβαση ήταν οι οδηγίες που έδωσε προς το Λιμενικό να μην μείνει καμία πτυχή της υπόθεσης χωρίς διερεύνηση, καθώς και ότι βάσει των στοιχείων, ο 77χρονος κατηγορούμενος είχε πολλά χρόνια δίπλωμα, ενώ είναι προς εξέταση το θέμα της ηλικιακής του επάρκειας. Ακόμη, έθιξε με έμφαση το θέμα της αμέλειας στην οδήγηση των θαλασσίων σκαφών, λέγοντας πως ήδη εδώ και 5 μήνες έχει ανοίξει στο υπουργείο ο φάκελος για την αξιολόγηση στη χορήγηση των αδειών και τους κανόνες πλεύσης, ενώ αναμένεται και το πόρισμα των επιτροπής ναυτικών δυστυχημάτων για την τραγωδία στην Αίγινα.

Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες για την τύχη του 77χρονου, που τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά τη διαφωνία εισαγγελέα και ανακρίτριας.

Πηγή

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese