Στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου «Μανόλης Σκλάβος, Της Κρήτης ο χαλασμός», το οποίο επιμελήθηκε η Τασούλα Μαρκομιχελάκη, η Εταιρεία Κρητικών Ιστορικών Μελετών οργανώνει εκδήλωση με θέμα…

 «ο σεισμός του 1508 στον Χάνδακα: ιστορία, λογοτεχνία, κινηματογράφος» την Τετάρτη 24/8/2016, ώρα 20:30 στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη, του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

 Όπως σημειώνουν οι οργανωτές της εκδήλωσης, στα τέλη Μαΐου του 1508, ισχυρός σεισμός προξένησε μεγάλες καταστροφές στην πρωτεύουσα του νησιού. Λίγο αργότερα, ένας αυτόπτης μάρτυρας κάτοικος του Χάνδακα, ο ποιητής Μανόλης Σκλάβος, αφηγήθηκε τις τραγικές στιγμές του σεισμού και ό,τι ακολούθησε, στο ποίημα “Της Κρήτης ο χαλασμός”.

 Με αφορμή την έκδοση του ποιήματος αυτού, και άλλων μαρτυριών για τον σεισμό, από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών – Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη, σε επιμέλεια της Τασούλας Μαρκομιχελάκη, στην εκδήλωση που θα γίνει στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης το γεγονός θα προσεγγιστεί από τρεις οπτικές γωνίες:

Διαβάστε τους κανόνες σχολιασμού Άρθρων: Μείνετε στο θέμα του άρθρου.
Αποφύγετε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και προκλητικές εκφράσεις.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese