Ο κινεζικός κολοσσός στα ηλεκτρονικά, Xiaomi, επεξεργάζεται ένα πιο «εκλεπτυσμένο» headset εικονικής πραγματικότητας, όπως τόνισε ανώτατο στέλεχος της εταιρίας σήμερα, ελάχιστες ημέρες αφότου η Xiaomi ανακοίνωσε την αιφνίδια είσοδό της στον τομέα…

Ο Hugo Barra, αντιπρόεδρος της δεύτερης ιδιωτικής τεχνολογικής εταιρίας στον κόσμο σε όρους αξίας, υποστήριξε ότι η Κίνα θα ξεπεράσει οποιαδήποτε άλλη αγορά στην υιοθέτηση της εικονικής πραγματικότητας.

«Θα εισάγουμε πολύ πιο εκλεπτυσμένα προϊόντα εικονικής πραγματικότητας στην κινεζική αγορά», ανέφερε το στέλεχος μιλώντας στο CNBC.

«Η κινεζική αγορά μετρά πωλήσεις περίπου 400 με 500 εκατ. smartphones κάθε χρόνο. Καθένα από αυτά τα τηλέφωνα, θεωρητικά, μπορεί να χρησιμοποιήσει εικονική πραγματικότητα, οπότε θεωρούμε ότι αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε μαζική αγορά στην Κίνα, πιο γρήγορα απ’ ότι σε οποιαδήποτε άλλη αγορά στον κόσμο», εκτίμησε ο Barra.

Ο αντιπρόεδρος υπογράμμισε ότι, παρότι η εταιρία δεν έχει αποκαλύψει προβλέψεις πωλήσεων για το νέο της προϊόν, το Mi VR Play, η συσκευή «εύκολα θα μπορούσε να μετρήσει πολλά εκατομμύρια» σε όρους μονάδων, μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της στην αγορά.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese