Σε πραγματικό πονοκέφαλο έχει εξελιχθεί η παρατεταμένη ανομβρία και ξηρασία, που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες…
σε ολόκληρη την Κρήτη, με τους αγρότες να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, βλέποντας τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται.

Η παρατεταμένη ξηρασία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες κάθε άλλο παρά ευνοούν τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική κατάσταση των αγροτών, που ήδη είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Καλλιέργειες όπως της ελιάς, του αμπελιού, αλλά και των οπωροκηπευτικών, έχουν πάθει τεράστιες ζημιές, καθώς χωρίς νερό τα στάδια ανάπτυξης τους δεν προχωρούν, με τους αγρότες να προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν με οποιονδήποτε τρόπο.

Εξαιτίας της ξηρασίας υπαίθριες καλλιέργειες υπέστησαν μεγάλες ζημιές, ενώ και η καρποδεσία στις ελιές δεν προχωράει, όπως θα έπρεπε.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και η ελαιοπαραγωγή του νησιού, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μεγάλες απώλειες.

Οι ίδιοι οι αγρότες εκτιμούν ότι αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι και δε σημειωθούν βροχές στο νησί, η θέση τους είναι δραματική και οδηγούνται στην καταστροφή.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese