Πριν από 20 χρόνια η ιδιοκτήτρια βρέθηκε στην περιοχή Μπέργκαμο και μαγεύτηκε τόσο από την πανέμορφη τοποθεσία όσο και από τη…
μακραίωνη ιστορία του σπιτιού: χτισμένο γύρω στο 1500, αρχικά λειτουργούσε ως αβαείο, αργότερα μετατράπηκε σε μύλο και τέλος εγκαταλείφθηκε. Η Γερμανίδα eco-designer Kάτριν Άρενς το οραματίστηκε ως το απόλυτο καταφύγιο της ίδιας και της οικογένειάς της, καθώς και ως το ιδανικό μέρος για το εργαστήριό της κατασκευής επίπλων από ανακυκλωμένο ξύλο. Έτσι αποφάσισε να προχωρήσει σε ριζική ανακαίνιση του οικήματος.

Έβαψε όλο το εσωτερικό του λευκό, από τους τοίχους μέχρι τα δοκάρια στο ταβάνι και τα πατώματα, ώστε να αναδεικνύονται περισσότερο τα ξύλινα έπιπλα που φέρουν την υπογραφή της Άρεν. Ο χώρος αποπνέει αγνότητα, καθαρότητα, ηρεμία και μια διαχρονική απλότητα.

Ακόμα ανοίχτηκαν νέα παράθυρα έτσι ώστε να υπάρχει ανεμπόδιστη θέα προς το ποτάμι και τη φύση, αλλά και να μπαίνει περισσότερο φως στα δωμάτια. Η λιτή διακόσμηση κυριαρχεί αλλά διανθίζεται με κάποιες μοντέρνες πινελιές.

Μας εμπνέουν τα σημάδια του χρόνου που είναι αποτυπωμένα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του κτιρίου και τα οποία μαρτυρούν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την εξέλιξή του έως σήμερα.

Η φύση είναι έτοιμη να εισβάλλει στο εσωτερικό μέσα από τα παράθυρα.