Η Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε «αμετάκλητη» την απόφαση του βρετανικού λαού στο δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, βάζοντας «τέλος» στα σενάρια που αναφέρονταν τα τελευταία 24ωρα περί επανεξέτασης της κατάστασης…

 

Η Γερμανίδα καγκελάριος επέμεινε ότι δεν γίνεται να αντιστραφεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όταν οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ του Brexit στις 23 Ιουνίου. Η κυρία Μέρκελ προέτρεψε τη νέα πρωθυπουργό της Αγγλίας, Τερέζα Μέι, να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση για τους όρους της εξόδου και τις συμφωνίες που θα ισχύσουν την επόμενη μέρα.

«Η εξέλιξη του Brexit ηχεί ακόμη μέσα στο μυαλό μας, ωστόσο είναι μία αποφαση που θα τη χαρακτήριζα αμετάκλητη», τόνισε ο Γερμανίδα καγκελάριος, προσθέτοντας πως «τώρα πρέπει να διαπραγματευθούμε πάνω στη βάση των ενδιαφερόντων μας. Όταν λέω διαπραγμάτευση, εννοώ για τα πάντα».

Η κυρία Μέρκελ δήλωσε επίσης ότι τομ Brexit θα είναι μία μεγάλη δοκιμασία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την ενότητα των μελών της, μετά το διαχωρισμό τους από μία σημαντική χώρα.

 

 

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese