Δύο άνδρες οπλισμένοι, τους οποίους το Ισλαμικό Κράτος χαρακτήρισε «στρατιώτες» του,
επιτέθηκαν με τσεκούρια σε άνδρες της Τροχαίας στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας. Το Ισλαμικό Κράτος ανάλαβε την ευθύνη για την…

…επίθεση που σημειώθηκε χθες Τετάρτη εναντίον αστυνομικών στην περιοχή της Μόσχας.

Δύο άνδρες οπλισμένοι με τσεκούρια επιτέθηκαν σε άνδρες της Τροχαίας κοντά σε αστυνομικό φυλάκιο στον αυτοκινητόδρομο Σελκόβσκοε.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την επίθεση, ο ένας σοβαρά. Οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί από πυρά, ο ένας επί τόπου κι ο δεύτερος ενώ προσπαθούσε να διαφύγει.

Με τηλεγράφημα στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεών που διαθέτει, το Amaq, το Ισλαμικό Κράτος χαρακτήρισε τους δύο δράστες ως «στρατιώτες του».

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, οι δύο δράστες όρμησαν στους αστυνομικούς όταν αυτοί σταμάτησαν το αυτοκίνητό τους για να ελέγξουν τα έγγραφά τους.

Όπως αναφέρει η αμερικανική υπηρεσία SITE, που παρακολουθεί την προπαγάνδα των τζιχαντιστών, πρόκειται για την πρώτη φορά του το ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για χτύπημα στη Ρωσία.

Η Ρωσία βομβαρδίζει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να υποστηρίξει τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese